fitjourney

My fitjourney deel 1.

November 2013 ik stap voor de gein op het werk op de weegschaal en schik! Oké ik weet het ik heb al gegeten en heb kleding aan maar het getal bevalt mij totaal niet.
Thuis besluit ik er dan ook wat aan te doen want die weegschaal bevestigd al langer wat ik aan het zien was in de spiegel en langzaam gaat de knop op.

Op 1 decembr 2013 stap ik samen met mijn vriend de sportschool binnen. De eerste keer mogen we ondanks dat we maar 1 abonnement  willen samen sporten. Hij helpt mij hier en daar en in de weken daarn ga ik aan de slag beetje kracht en cardio. Maar natuurlijk ook meer water, minder snoepen en gezonder eten je kent het wel.
Natuurlijk werkt dit al wel wat….kerst gaat redelijk maar dan komt carnaval oftewel 3 weekenden en 5 dagen zuipen en slecht eten weer wat erbij lang leven het jojo effect.
Maar ook hierna pak ik het weer op, de sportschool wordt langzaam mijn vaste uitje zelfs s’morgens ga ik er optijd uit en eten gaat ook steeds beter op af en toe (lees: nog iets te vaak) een snoepje, koekje of wat lekker. Ik blijf een snoepkont.
Ik maak kennis met eiwitten en de nut ervan en met Body en Fit.
In april ben ik zeker 4 kg afgevallen helaas komt er een knie blessure om de hoek kijken. Mijn fysio laat mij nog meer het nut van krachttraining inzien. Door mijn bovenbeen spieren goed te trainen verdwijnt mijn knie blessure gelukkig.
Hierdoor ga ik krachttraining nog leuker vinden. Vooral de squats en lunges met flinke gewicht in mijn nek (max was 47.5 kg).
Elke week ben ik zo 3 tot 6x per week in de sportschool te vinden of voor een rondje kracht of rondje cardio. Heerlijk ik voel mezelf er thuis en toen nog als een van de weinige “fitgirls”tussen de mannen te vinden. Zo erg dat als je half dronken een avondje op stap ben herkend wordt als dat meisje van de sportschool….en nee ik was niet gespierd, geen mega strakke squat billen, maar deed gewoon mijn ding (althans zo voelde het, verbaas mij dan ook niks dat hij mij herkende van wat geklungel ;))
Ik zag mijn lichaam veranderen en de weegschaal getallen veranderen en krijg reacties van mijn omgeving.
Uiteindelijk viel ik 6 kilo af dat bereik ik in juni 2014!  Helaas geen voor foto of cm/ vet meting gedaan op dag 1. Ik denk zelfs dat ik misschien wel meer dan 6 kilo kwijt was maar door spieropbouw niet op de weegschaal te zien.
Maar strak was ik nog niet, okay mij buik was wel een beetje platter en oh ja mijn billen wel iets ronder en mijn kipfilets als ik naar iemand zwaaide waren zelfs verdwenen, heerlijk!
Ik kreeg meer zelfvertrouwen ….broeken gingen losser zitten jurkjes wat mooier en mijn joggingbroek werd ingeruild voor een mooie sportlegging zelfs incl. strakke top erop.
Daarbij at ik stukken gezonder ook iets wat vast niet slecht was en al helemaal niet voor onze grootste wens een kindje.

Eind juni 2014 was het dan ook zo ver ik mocht mezelf zwanger en al een klein beetje mama noemen….:)

wp-1463510853826.jpg
Before!

 

Liefs Fitte mama Dees
(Hoe verder lees je in mijn volgende blog Van bolle buik naar streefgewicht!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s