fitjourney, Fitte mama

Van bolle buik naar streefgewicht!

6 kg minder en zwanger…..en nee ik vond het niet erg dat ik die aankomende maanden dikker zou gaan worden dus er ook weer kilo’s bij zouden komen dat zag ik wel weer na mijn zwangerschap.

Eindelijk kon ik tenmiste strakke jurkjes of truitjes aan zonder mijn buikje te verbergen want nu mocht iedereen hem zien. Aankomen ging langzaam en ook mijn buik groeide niet heel hard. Bij 16 weken droeg ik pas mijn zwangerschapsbroeken omdat mijn gewone broeken als ik ging zitten niet erg fijn meer zaten. Met 20 weken kon ik zelfs mijn buik onder iets wijds nog verstoppen, niet dat ik dat express deed maar had nu eenmaal wat wijde truitjes waarmee ik afwisselende!

Sporten deed ik aan het begin nog een beetje maar vooral de eerste 12 weken was ik erg moe en sliep ik veel. Met 19 weken ben ik nog een keer gegaan, mijn sportkleding paste nog. Ik weet nog dat ik tegen iemand zei “ja ik ben zwanger” en die naar mijn buik keek van huh! Tja het kon ook zijn dat ik gewoon dikker was geworden nu ik daar niet meer 6x per week te vinden was.
Ik werkte veel en stond er thuis alleen voor omdat mijn vriend voor zijn werk weg was ging daar veel energie heen!

Cravings had ik niet echt ja verse sinaasappelsap en appelsap heerlijk! Maar geen vaste klant bij fast food restaurants of de friettent. Tuurlijk at ik wel gewoon waar ik zin in had en probeerde vooral voor de baby zo gezond mogelijk te eten. Wat vooral de eerste weken wel moeilijk was want door geen energie en gemis niet altijd zin om te koken en te eten. Chocolade, snoep en chips als avond eten voldoet niet echt als je zwanger ben (normaal ook niet natuurlijk 😉 ).

Uiteindelijk kwam ik een mooie 12 kg aan….en met 34 weken beviel ik al. (Oeps iets te vroeg)

Ik maakte mezelf nog steeds niet druk over mijn buik …..ook niet na een opmerking van iemand die zelf iets te veel kilo’s mee draagt opmerkte dat ik nog best een buik had (2 dagen na de bevalling!!!… yes it’s true).
Ik blijf erbij dat door een klein weekje in ziekenhuis liggen de kilo’s eraf vlogen want ziekenhuis eten was nou niet echt iets waar ik vrolijk van werd, ook dronk ik veel water en kolfde ik voor mijn kleine meisje. (Lang leven de calorie verbranding bij borstvoeding ;))
Mijn kraamweek was niet lekker op bed of bank liggen met mijn baby maar heen  en weer lopen (lees: waggelend) van bed op mijn kamer naar afdeling lager waar mijn meisje lag.
Toen ik 4 dagen na mijn bevalling weer even thuis was om frietjes te eten (zo zin in ) trok ik even mijn oude jeans aan …..ik kreeg hem aan en zelfs dicht….oké wel met een flinke muffin top er boven! (Daarna ging de broek snel weer uit en joggingbroek aan dat voelde een stuk beter )

Na 2 weken op en neer reizen eerst in ziekenhuis daarna van huis naar ziekenhuis kwam robinn thuis en zat ik alweer terug op gewicht van voor de zwangerschap.
Omdat ik in t ziekenhuis zo gewend was aan vaste tijden eten dit thuis doorgezet en toen na 5 weken de borstvoeding stopte ben ik weer langzaam begonnen met de eiwit shakes en volgende ik een light versie van het 12 weken plan van body en fit  (avond eten naar eigen keuze en soms wat lekkers).
Toen robinn 6 weken was gingen de hardloopschoenen aan en begon ik weer met de eerste hardloop meters achter de kinderwagen.
Als Robinn nog geen 3 mnd is doe ik dan ook mee met de color your life run! Gelukkig een fun run dus die 2 kleine stukjes wandelen was nog niet zo’n probleem.
Langzaam kwam mijn streefgewicht in beeld. Toen ik weer ging werken had ik regelmatig lange pauzes tussen mijn diensten en bracht ik deze uurtjes door in de sportschool. Geen tijd dan deed ik een workout thuis of ging ik een eind wandelen of hardlopen achter de kinderwagen.
In juli bereikte ik dan ook mijn streefgewicht Ik was toen in totaal in 2 jaar tijd bezig  met een periode van zwanger ertussen en totaal 10 kilo afgevallen!
Natuurlijk had dit sneller gekunnen maar ik hou ook van lekker eten en vooral categorie snoep is iets wat ik moeilijk kan weigeren.

wp-1463846440900.jpg

 

Natuurlijk enorm trots en dat net voor de zomer dus genoot ik van de complimentjes die ik kreeg.
Ik had mijn doel gewicht behaald nu nog mijn andere doel en dat was strak vooral mijn buik en heupen mocht nog wel veranderen dat werd mijn tweede doel.

Advertenties

Een gedachte over “Van bolle buik naar streefgewicht!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s