Fitte mama

Streefgewicht bereikt en dan ?

Eindelijk had ik dan mijn streefgewicht bereikt en wilde ik verder gaan om mijn lichaam strak te krijgen.

Die zomer bleef ik mooi op gewicht veel minder wilde ik ook niet wegen mijn enige doel was strakker worden dus ging ik daarvoor.

De zomer was voorbij en na onze verhuis in oktober ging ik er weer tegenaan sporten en gezonder eten. Opzich was het doel maar 1 kilo….maar voor kerst waren dat er al snel 2 (oeps).

In december besloot ik de dames kickboksles te gaan volgen oftewel  1 à 2x in de week even lekker 1.5 uur afgemat worden. Hopelijk kreeg ik zo inclusief goede voeding mijn gewicht weer omlaag en mijn lichaam strakker.

Op 6 februari liet ik mijn vriend mijn omvang van buik, taille en been meten zodat ik elke 4 weken daarmee kon vergelijken in plaats van alleen maar de weegschaal.
Doel 2.5 kg eraf dan zat ik weer terug op streefgewicht.
We gingen er weer tegen aan maar helaas ging de weegschaal niet omlaag maar omhoog, in april werd mijn doel dan ook weer 4 kg eraf. Ik zat weer terug op mijn gewicht van voor en na mijn zwangerschap (zonder de zwangerschapskilo’s)

Meten was er na 6 februari niet meer van gekomen na 2 weken weer goed bezig te zijn geweest(iets minder snoepen en wat gezonder eten) liet ik mezelf op 30 april weer wegen.
De weegschaal gaf 1.5 kg erbij aan maar er bleek toch 2.5 cm van mijn buik af te zijn 1.5 cm van mijn taille en 2 cm van mijn benen.
Ook foto’s gaven duidelijk aan dat er wat af was mijn hele bolle buik was weer verdwenen (opgeblazen ?). Hoe de weegschaal je kan bedriegen.

Toen las ik over health advies breda hier kan je gratis je vetpercentage laten meten en geven ze je voedings en trainingsadvies en dat allemaal gratis.
Dit leek mij dan wel erg handig omdat ik steeds meer een haat liefde verhouding kreeg met mijn weegschaal. Want mijn gewicht ging niet omlaag maar de centimeters en foto’s vertelde mij wat anders.

5 mei stapte ik dan ook binnen bij health advies breda. Ik werd meteen goed geholpen en liet mijn vetpercentage meten. Resultaat een vetpercentage van 26.8 % niet meteen slecht natuurlijk maar mijn nieuwe doel was bepaald deze naar 20 % krijgen!

De dag erna stuurde ik van die 3 dagen mijn eetschema en kreeg ik wat tips en nieuw eetschema. Vooral veel eiwitten en minder koolhydraten.

Hierna aan de slag ermee ….na een paar dagen had ik een flinke dip erg moe niet lekker en nergens zin in. Ik probeerde mezelf zoveel mogelijk aan het eetschema te houden maar de shake smorgens kreeg ik nog niet weg dus at ik waar ik zin in had (zo bewust mogelijk) Sporten deed ik een hele week niet hier totaal geen energie voor. Een week later wel resultaat een kilo afgevallen.
Ik moet zeggen dat ik niet geweldig goed gegeten heb buiten de cheat dag om frietjes gegeten en wat snoep en koek had ik ook niet laten staan dat blijft moeilijk merk ik.

De tweede week weer opnieuw aan de slag waarvan 1 dag zelfs volledig goed gehouden aan t schema geen snoepje koekje of wat anders slechts verdween in mijn mond 🙂

Inmiddels 3 weken verder en vandaag weer naar breda geweest ik ben 1.3 kilo kwijt en bleek uiteindelijk 1.5 % vet te zijn verloren!
Best trots dus dat er wel af is mijn doel was 0.5 % dus mooi een procent meer dan mijn doel en weer een stap verder.
Ook deze keer werd ik goed en vriendelijk geholpen, zo kon Robinn mee richting meet ruimte zodat ze vanuit de wagen haar mama in de gate kon houden. Ook wordt je positief benaderd aangezien mijn vetpercentage toch was gezakt wat ik niet had verwacht. Hierna nog wat adviezen gekregen en wat diverse eiwitrepen mee genomen om te gaan proberen zodat ik wat afwisseling heb.

Vanaf nu zal ik dan ook elke week gaan bijhouden hoe het gaat wat ik ervaar en wat ik moeilijk vind en ik zal eerlijk zijn misschien eet ik dan gelijk ook wat minder koekjes als ik het aan jullie ga verantwoorden 😉

Tot volgende week !
Dan vertel ik jullie hoe het aankomende week is gegaan

Liefs fitte mama dees

Advertenties

Een gedachte over “Streefgewicht bereikt en dan ?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s