Fitte mama

Mijn sport bucketlist!

Je kent het wel of misschien niet maar de meeste fitgirls of fitmama’s zien wel eens iets voorbij komen op sport gebied en denken dat zou ik ook wel willen doen of kunnen!

Zo heb ik dat ook altijd met de diverse obstacle runs , modder runs, strong viking etc. Maar vaak denk ik dat kan ik toch niet. Want ik ben totaal niet handig en lenig genoeg om over alles heen te kunnen en dan ook nog eens niet sterk genoeg. Maar ook de 5 km wil ik nog steeds een tijdens een echte run lopen waarbij je tijd geklokt wordt en zo heb ik wel meer.

Ik besloot mezelf uit te dagen en 10 dingen op te schrijven die ik op gebied van sport wel eens zou willen doen/kunnen. Dit zijn uiteindelijk uitlopende dingen geworden sommige zullen op de korte termijn haalbaar zijn sommige zal ik even voor moeten trainen of simpel weg even doorzetten

Ik vertel je mijn sport bucket list incl. uitleg waarom en wanneer

1.De Color Your Life Run uitlopen.

16 juli doe ik samen met een vriendin mee aan de Color Your Life Run Deze run is 5 km en vooral een fun loop dus enorm leuk. Vorig jaar liep ik deze ook mee (nog geen 3 maanden na mijn bevalling) en had ik 2 kleine korte stukjes die ik gewandeld heb.  Daarom dit jaar mijn doel om deze hele uit te lopen zonder te wandelen.

16/7 gelukt!. Ondanks dat het een fun run is wel de tijd geklokt 32:49 nog niet eens zo slecht vond ik aangezien de start vooral langzaam op gang kwam en we ons soms in moesten houden i.v.m. lopers op het pad. Maar het doel was uitlopen zonder te wandelen en dat is gelukt! Zelfs toen we even moesten stoppen i.v.m verkeer hebben we op de plaats gejogd!

2. De 5 km in 30 min lopen of minder.

Dit doel wil ik al wat langer bereiken. Ik hield mezelf heel lang vast aan diverse hardloop schema’s. Vaak ronde ik ze niet eens af. Ik weet inmiddels dat ik echt wel 5 km kan uitlopen met wat wilskracht, zelf discipline en motivatie. Mijn PR laatst gelopen was 31:50. Dus nog 1:50 minder en mijn doel is bereikt.

3. Een 5 km run mee doen.

Sommige dingen roep je wil je maar doe je niet!. Dit is er voor mij zo eentje. Ik weet inmiddels dat ik 5 km aan kan. Nog niet helemaal wat betreft tijd wat ik wil. Maar in feite genoeg om aan een hardloop evenement mee te doen. Ik loop dit jaar natuurlijk al de Color Your Life Run, maar wil hiernaast de 5 km lopen waarin de tijd geklokt wordt. Dus doel 1 opzoek naar een hardloopevenement hier in de buurt en inschrijven!

4. Rondje rond water lopen.

Hier vlak bij ligt een heel natuur/water gebied waar je heerlijk kan hardlopen. Inmiddels maak ik van een deel van de route dan ook gebruik voor mijn 5km. Naar de overkant is 2 km vanaf mijn woning. Maar ik wil de gehele route gaan lopen. Behoorlijk rondje is het en hoeveel kilometer het is weet ik niet. Volgens mijn vriend 9 km. Misschien ga ik hem eerst een fietsen om de afstand te bepalen. Ook dit is iets wat kwestie is van gewoon doen!. Mijn doel is niet om deze helemaal rennend uit te moeten lopen. Maar hardlopen afwisselen met wandelen wil ik zeker binnenkort eens gaan proberen.

Inmiddels weet ik dat dit 8 km is!

5.Meedoen met een obstacle run of soort gelijke.

Bij elke run die ik voorbij zou komen dacht ik leuk maar kan ik toch niet!. Vroeger deed ik mee met bos crossen en als er een plas lag ging ik er dwars door heen (zo haalde ik weer een aantal in) dus vies worden geen probleem. Na een oproep van een kennisje wie er mee wilde doen met een groep op 8 oktober met de Obstacle muscle run begon het weer te kriebelen. 6 km met 20 hindernissen kan ik dit wil? 8 oktober duurt nog even dus had wel zoiets van ik kan er nog wat voor gaan trainen. Ook mijn vriend had volste vertrouwen. Dus deze uitdaging aan gegaan !  Nog even de inschrijving gaan regelen en we kunnen gaan trainen

5/7/16  mezelf ingeschreven mooie stok achter de deur

8/10/2016 De dag van de Muscle Run. Ik was behoorlijk zenuwachtig en vond het spannend of het mij allemaal zou lukken. Ik had de week ervoor niet getraind en de dagen ervoor door verkoudheid ook weinig gedaan. Daar gingen we dus aan het begin vroeg ik mezelf echt af waar ben ik aan begonnen. Het mooiste vond ik dat je je eigen grenzen verlegd je wordt uitgedaagd om dingen te doen. Bij sommige obstakels dacht ik echt dat gaat mij echt niet lukken en dan lukte het toch. Toen ik het al voor elkaar kreeg om ondersteboven aan een touw te hangen was ik al trots op mezelf dat het ook nog lukt om vooruit te komen was dat helemaal top. Ik kwam maar tot de helft maar er was meer gelukt dan ik dacht. Halverwege kreeg ik dan ook de kick te pakken. Wel had ik het erg zwaar. Ik merk dat mijn conditie gewoon niet top is en dan is het hardlopen tussendoor soms moeilijk vol te houden. Ik heb het uitgelopen dat was ook zeker mijn doel en de meeste obstakels lukt dan ook. Al was de monkey bar aan het einde geen succes voor mij. Dit kan ik sowieso al niet en met flinke zand handen ging het mij helemaal niet meer lukken maar vond het op dat moment prima. Ik heb een enorme kick gekregen. Ik weet dat ik nog veel meer moet trainen sterker sneller en meer conditie zou leuk zijn. Volgende jaar wil ik zeker weer een soort gelijke run doen want voor die kick die je achteraf heb van i did it ga je door!

6.   1 .5 minuut planken

Ik haat planking!  Maar weet ook dat het enorm goed voor je is. Je zal misschien nu denken makkie! Voor mij niet omdat ik het dus niks aan vind geef ik heel snel op. Gelukkig zit deze o zo leuke oefening ook in de warming up van hetFitness meiden workout programma dus ik kan gaan oefenen. Ik weet dat ik 1 min kan nu die 30 sec nog!

Yeah done soms moet je gewoon iets doen niet aarzelen maar gewoon doen!
7.  1 minuut side plank.

Net als planking vind ik de side plank ook niet super maar wil deze dan wel graag kunnen dus voor beide kanten 1 minuut dan maar. Vandaag lukte 30 sec. Iets met wilskracht en motivatie.

15/8 30 sec beide kanten vanaf nu maar eens opbouwen!

1/9 vandaag deed ik het gewoon het moest gewoon

8. 10 goede push ups.
Push up! Een jaar geleden kon ik er niet eens 1. Inmiddels ga ik de knee push up steeds beter door hebben. Nu wil ik 10 gewone push ups kunnen zonder op mijn knieën te zitten. Dus oefenen maar!

9. 2 km zwemmen.

Voor mijn zwangerschap en tijdens ging ik regelmatig baantjes zwemmen. Meestal zo’n 60 en tijdens mijn zwangerschap werden dit er 40. Mijn doel toen was 80!. Dit betekend dus 2 km zwemmen. Inmiddels zwem ik niet meer maar met alle krachttraining en regelmatige cardio denk ik dat dit ooit wel moet gaan lukken. Het is alleen meer de vraag wanneer ik ga zwemmen. Maar ook hiervoor moet tijd te vinden zijn.

20-10-2016 Ja vandaag behaald. ik ging na lange tijd weer eens zwemmen en dacht laat ik maar gelijk de 80 proberen! Dit ging goed heerlijk een uur gezwommen en 80 baantjes behaald.

10.Squats met 50 kg

Mijn PR staat op 47,5 kg. Toen kwam kleine Robinn in mijn buik en ben ik gestopt met trainen. Hierna niet veel sportschool meer gezien. Ik wilde altijd graag 50 kg kunnen squate. Ik ga eerst thuis flink trainen. Robinn weegt inmiddels zo’n 12 kg dus die kan eerst mooi in mijn nek gaan zitten!.

18-11-2016 Gelukt en mijn PR dus verbroken. Ik dacht dus dat ik gisteren met 45 kg had gesquat. Vandaag nog even nagevraagd wat het gewicht was van de stang deze was dus iets zwaarder dan ik had gedacht. Hierdoor heb ik gisteren dus mijn doel behaald. Op naar nog meer kilo’s

Diverse doelen en deze hoeven zeker niet in 1 maand allemaal gedaan te zijn maar hoop eind 2017 wel de meeste afgevinkt te hebben zodat ik voor 2017 weer allerlei mooie doelen kan opstellen. Natuurlijk ga ik jullie op de hoogte houden hoe ik bezig ben mijn doelen te bereiken en wanneer ik deze heb bereikt.

Heb jij ook een sport bucklist ? Welke doelen staan daar op?  Laat ze hieronder achter en werk samen met mij aan jou eigen doelen van jou sport bucket list (#sportbucketlist op instagram)

Succes!  Fitte mama Dees

 

Advertenties

6 gedachten over “Mijn sport bucketlist!”

  1. En wat was de muscle obstacle run leuk en goed voor onze bodies! K heb zelf ook nog een 10km run (ooit) op mijn sport Bucket list staan, 5 km in 30 min of onder de 30.
    Ik zou wat strakkere lijnen bij mijn benen willen en een tricep. Verder staat er de sport activiteit canyoning nog op de planning. Tokkelen zou ik ooit ook nog eens willen doen!

    Like

  2. Mijn sport bucketlist komt niet eens in de buurt van wat jij allemaal doet, haha! Maar ik stel mezelf wel regelmatig doelen als het om fietsen gaat.Voor nu is dat mijn gemiddelde snelheid opbouwen naar 12 km per uur. Dus dat ik niet meer door hardlopers als jij word ingehaald. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s