Fitte mama, Reviews

Van Fitbit flex naar Fitbit Charge HR

Sinds mei bezit ik de Fitbit flex. Ik wilde graag een activity tracker om mijn stappen te tellen en mijn kcal verbruik eens te kunnen inzien en hiermee mijn doelen om eventueel meer te bewegen inzichtelijk te krijgen.

De flex is een simpel bandje die in diverse kleuren verkrijgbaar is en eventueel kan je de bandjes verwisselen voor een andere kleur deze zijn apart verkrijgbaar. De flex houdt je kcal verbruik, stappen, aantal actieve minuten en je slaappatroon bij. Dit alles lees je af via de app of op je laptop. Op het bandje zijn er alleen licht gevende stipjes te zien het aantal stipjes geeft aan hoeveel procent je je doel (10.000 stappen) al heb behaald. Het bandje gaat 3 tot 4 dagen mee en is gemakkelijk en snel op te laden. Ik deed dit meestal ’s nachts hij telt dan wel je kcal verbruik in rust modus mee. Bij de fitbit krijg je 2 bandjes S en L zo kan je zelf kijken welke je past. Klik de sluiting wel goed vast anders ben je hem zo kwijt!
Ik vond het bandje erg fijn zo probeerde ik mijn doelen elke dag te behalen en kreeg ik inzicht. Zo kan je my fitnesspal weer koppelen aan de Fitbitapp. Hier kan je dan zien of alles wat je eet ook weer verbrand. Dus naast meer bewegen kan je ook zien of je energie gebruik dus te kort genoeg is om af te vallen.

Toch wilde ik meer en had ik het idee dat ik soms meer verbrande door trainingen maar dat de flex dit niet helemaal registreerde. Daarom ben ik over gestapt naar de Fitbit charge HR.

De Charge HR is wat uitgebreider. Dit bandje is dan wel weer een stuk breder en ook verkrijgbaar in diverse kleurtjes. Helaas kan je deze bandjes niet verwisselen net als bij de flex dus moet je de kleur kiezen die bij je past. Ik twijfelde enorm maar ben voor zwart gegaan omdat dit wel neutraal is en altijd overal bij past. Op dit bandje kan je dan ook alles aflezen. Zodra je de beweging maak om te kijken hoe laat het is komt de tijd in beeld. Met een knopje op de zijkant kan je de rest van de informatie aflezen (stappen, hartslag, kcal verbruik en aantal trappen). Via dit knopje kan je ook de timer aanzetten als je gaat sporten om exacte bij te houden en je informatie af te lezen wat je verbruikt met sporten.Uitgebreide informatie kan je aflezen op de app of aansluiten op computer. Ook deze kan je weer verbinden met my fitnesspal. Door dat dit bandje ook je hartslag meet krijg je meer inzicht, je kcal verbuik wordt meer inzichtelijk ik verbrand dus blijkbaar meer dan de flex zei. Je slaappatroon is scherper en inzichtelijker. Ook kan je zien hoe je hartslag gedurende de dag is deze geeft ook aan of je in fat burning, cardio of peak zone zit. Ik moet zeggen dat ik dit best intressant vind om terug te zien zo had ik al een verbaasde vriend die zag dat ik toch best wel wat verbruik tijdens het werk en soms zo hard aan het werk ben dat ik in de fatburning zone terecht kom met mijn hartslag of zou dat die slechte conditie zijn 😉

Ook het aantal trappen die je oploopt telt hij, je doel minstens 10 trappen per dag. Nu kom ik daar al wel snel aan met een dochtertje en het aantal schone luiers op een dag en in en uit bed. Maar het daagt je wel uit om vaker de trap te nemen. Het liefst wil je namelijk aan het einde van de dag dat alles groen is  bij al je doelen.

Ook een leuke extra is dat je je telefoonboek kan koppelen eraan dit is ook heel simpel om te doen. Wordt je gebeld trilt het bandje 1x en komt er in beeld wie je belt of het nummer. Ik word niet heel vaak gebeld en mijn telefoon staat vaak op stil dus vind het wel handig zo mis ik minder snel oproepen.

Al bij al ben ik blij dat ik over ben gestapt ik gebruik met fitbit echt as coach gedurdende dag. Nu nog de functie dat tie heel hard gaat trillen als ik iets lekkers wil pakken 😉

Liefs Fitte mama Dees

Dit artikel is niet uit opdracht geschreven van fitbit maar helemaal uit mezelf om mijn ervaring met jullie te delen.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s