Mama van Robinn

Loedermoeder!

Nadat ik op de site van Kelly Caresse en Little wonder world de loedermoeder tag had gelezen besloot ik de vragenlijst ook over te nemen.

Ik vind alleen de naam loedermoeder al leuk en maak mij er zelf zeker wel eens schuldig aan. Maar wie niet? Elke mama is toch niet perfect ofwel…?

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Minstens 5x, sowieso met het naar en uit bed gaan. Maar natuurlijk ook als ze gepoept heeft en onze kleine poeperd kan er wat van.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin ?

Avond eten altijd of we eten iets makkelijks dan wel eens niet maar vind toch voor Robinn wel fijner als we dan gewoon aan tafel eten.

Ontbijt is standaard op de bank vooral doordeweeks dan zijn we eigenlijk altijd met zijn tweeën. Robinn krijgt dan een boterham op de bank en ik maak ondertussen de tassen klaar en mijn eigen ontbijt. Meestal maak in ’s morgens een ontbijt shake dus drink ik deze op in de auto.

Lunch is verschillend ligt eraan wat ik zelf lunch en of we met zijn tweeën of drieën zijn.

Hoeveel min/uren zit jouw kind achter de tv, Ipad, , telefoon etc.

Ipad bijna niet, vaak drukt ze dan alles weer weg. Telefoon pakt ze wel eens maar dan vooral om de foto van papa te zien en deze een kusje te geven. Tv ben ik wel schuldig aan. ’s Morgens ontbijt ze met de tv aan tijd verschilt per dag vaak tot we weg moeten. Meestal gaat ze van zelf wel gewoon spelen. Ik probeer meestal de radio aan te zetten wat ze dan ook prima vind. Rond etenstijd is ze vaak moe en mag ze ook even kijken lekker even een rust moment. Maar een bepaalde tijd heb ik niet dit komt wel als ze ietsjes ouder wordt.

Laat je jouw kind in slaap vallen in haar eigen bed ?

Als papa na 2 weken terug is en ze wordt boos omdat papa weer naast mij ligt want dat is haar plekje zegt dat genoeg toch? Dit gebeurde dit weekend. Maar in slaapvallen doet ze wel in haar eigen bed. Middag slaapje altijd in eigen bed. De laatste nachten werd ze steeds heel onrustig en verdrietig wakker naar mijn idee omdat ze der papa miste dus mocht ze bij mij in bed. Op de bank slaapt ze nooit dan kan ze der rust niet vinden als dit gebeurd is dit uitzondering. Als baby sliep ze overal box, wagen, op de bank bij mij ideaal.

Etensresten, Spuug, kleine poepvlekjes, nattigheid van een te volle luier op de kleren van je kind! Trek je meteen schone kleren aan?

Spuug, poep en plas ja! Dan is kleding echt vies!. Etensresten niet altijd. Gaan we daarna nog weg dan trek ik wel even iets schoons aan of het moeten mini plekjes zijn. Maar blijven we thuis dan kan het prima, als het niet mega veel ism Meestal is ze het viest na het avondeten vaak is het dan in bad en pyjama aan.

Heeft jou kind ieder dag 2 dezelfde sokken aan?

Ja, nooit in mij opgekomen om 2 verschillende aan te doen ook maar mijn wasmachine eet ze ook niet op dat scheelt.

Koop jij je kind wel eens om met iets lekkers, tv tijd of iets anders?

Echt omkopen is ze nog te klein voor, maar stil houden met eten JA! Als Robinn echt even mee moet naar iets of stil moet zijn geef ik der wel koekje of krentjes. Laatst hadden we een bruiloft tijdens de ceremonie ging ze niet huilen maar wel gezellig kletsen. Dan zijn die krentjes toch best wel handig.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis eruit?

Dit verschilt per kastje sommige zijn netjes en sommige worden heel snel een rommel. Ik probeer deze wel regelmatig op te ruimen. Vooral de tuppenware/plastic la in de keuken is een rommel want hier duikt Robinn regelmatig in om even te rommelen en dingen eruit te halen om mee te spelen want tja geen speelgoed natuurlijk.

Krijgt je kind elke dag nog vitamine D druppeltjes?

Ik heb vorige week op het consultatiebureau nog braaf ja gezegd! Maar in werkelijkheid vergeet ik deze regelmatig! Maar de armpjes zijn al bruin en we moeten nog op vakantie dus vitamine D van de zon krijgt ze genoeg!

Noem 3 dingen die loedermoeder noemswaardig zijn!

  1. Toch der zin maar geven en wel wat lekkers geven om er even vanaf te zijn.
  2. Net met de fles naar bed laten gaan en dus geen tanden gepoetst omdat we dan wisten dat ze rustig zou gaan slapen :). Normaal geen fles en wel tanden poetsen 🙂
  3. Haar wel zelf een wagentje laten pakken bij de supermarkt en een zelfscanner puur omdat ik geen zin heb ik een gillende dreumes op de vloer van de supermarkt!

 

En ben jij een loedermoeder? Of nog leuke loedermoeder momentjes deel ze dan hier onder.

Ik heb vast meer loedermoeder momentjes maar kon er even niet opkomen!

Liefs Fitte mama Dees

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Loedermoeder!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s