Fitte mama

Hoe combineer ik sporten met mama zijn?

Hoe ik dit combineer? Niet! Dat is mijn eerste gedachte het is namelijk soms wel even plannen. Werken, mama zijn, koken, huishouden, partner zijn, blog, sociaal leven en ook nog sporten! Toch doe ik het maar ik blijf het soms lastig vinden. 

Thuis sta ik er geregeld alleen voor vooral doordeweeks. Ik werk rond de 25 uur in de week en daarnaast wil ik mijn dochtertje ook geen te kort aan aandacht geven.

Toch lukt het mij elke week weer om minimaal 3x in de week te sporten en soms meer. Hieronder wat tips om dit voor elkaar te krijgen.

 • Sporten als kids slapen.

Robinn doet nog een middagdutje dus zodra ze slaapt sportkleding aan en gaan of ik ga pas als ze ’s avonds slaapt. Ligt eraan of ik moet werken overdag. 

 • Thuis sporten.

Je bespaard er ook nog eens een hoop geld mee en reistijd. Sportschool blijft natuurlijk heel anders en veel meer mogelijkheden maar zonder oppas is het thuis ook prima te doen. Schaf wat gewichten aan bij bijvoorbeeld action en je kunt aan de slag. Ik heb hiervan 1 setje, fitnessmatje, springtouw en ab wheel en daarmee duik ik de tuin in.

 • Plan wat je wanneer wil gaan doen?

Plan voor je zelf in dat je die avond wil gaan sporten en wat je wil gaan doen. Zodra de kids slapen kleren aan en beginnen en ga niet eerst op de bank zitten, vaak kom je er dan niet meer vanaf. Plan ook gerust het huishouden in je agenda. 

 • Neem een sportschema.

Zorg voor een sportschema. Ik werk momenteel met het sportschema van fitness meiden. Hun hebben een speciaal programma om thuis te sporten met erg fijne schema’s waarbij je zelf bepaald of je 2 tot 6 dagen sport. 

Op mijn blog staan een aantal oefeningen die je heel simpel thuis kun doen home workout 1

 • Trek sport kleding aan.

Voordeel van thuissporten het hoeft er niet goed uit te zien. Maar trek wel sportkleding aan zo ben je vaak stukken gemotiveerder om te gaan sporten. Daarbij kan je je zelf vaak ook beter bewegen in sportkleding.

 • Geen drama als het niet uitkomt.

Drukke dag op werk gehad en kids willen niet slapen en eigenlijk moet je nog sporten maar je moet ook nog die was draaien en je bent zo moe dat je ogen de hele dag zowat al dicht vallen. Geen punt duik je bed in en ga slapen. Slapen is belangrijk voor je lichaam net zo als tot rust komen. Daarbij is genoeg slaap als mama zijnde soms ook zeldzaam. Altijd leuk die tip slaap gemiddeld 7 tot 8 uur per nacht! Er zijn dagen dat ik ervan droom zoveel slaap op een nacht.

Daarbij heb je minimaal 1 rustdag per week nodig zodat je lichaam kan herstellen

 • Sportief met je kids.

Zit je kind nog in de wagen ga ermee een rondje wandelen en wandel stevig door. Ook een optie is hardlopen achter de wagen. Draagzak? Ga een rondje wandelen extra goed omdat je extra gewicht mee draag. Kan je kind al zelf fietsen. Laat je kind fietsen en ga zelf ernaast wandelen, joggen of hardlopen. Ga lekker een flinke ronde fietsen met je kind op de fiets extra leuk want er is vaak zoveel te zien onderweg.

Sommige sportscholen beschiken ook over kinderopvang dit is natuurlijk ook altijd nog een optie.

Heb jij nog leuke tips laat ze achter hier onder of nog een vraag? Ook die zijn natuurlijk welkom.

Liefs Fitte mama Dees


 

Advertenties

4 gedachten over “Hoe combineer ik sporten met mama zijn?”

 1. Mijn kids zijn nu “iets ouders”, 4 en 2,5. Sinds deze zomer ga ik 1x per week windsurfen. Daarnaast ga ik naar een sportschool waar je high intensity kan trainen, dus in 35 minuten ga je helemaal stuk. Dat kan ik doen als het uitkomt, of om 8 uur in de ochtend, of 8 uur in de avond als t zo loopt. Voel me wel veel beter nu ik weer meer sport.

  Like

 2. Sara is nu 6 maanden, zou wel graag weer beginnen met sporten. Hier heeft de sportschool wel opvang, maar wacht liever tot ze iets ouder is. Ga denk ik eerst thuis beginnen! Welke oefeningen doe jij thuis?

  Like

  1. Hoi 2momzs ik doe vooral kracht dus buikspieren, push ups, plank etc. Ik heb schema van fitness meiden voorheen haalde ik oef van pintrest en you tube

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s