Fitte mama

Reacties van je omgeving!

Waarom doe je dat? Je bent toch niet dik? Gezond dat is toch niet lekker? Doe niet zo raar! Dat heb jij toch niet nodig ? Je bent toch goed zo! Eet nou eens normaal! Sporten is niet goed voor je! Spierpijn tja dat komt door al dat sporten van je! Krachttraining straks wordt je nog zo’n gespierde bodybuilder! Bewaar je kleding maar voor je het weet zit het er weer aan!

Een kort overzicht van reacties die ik de afgelopen 3 jaar heb gekregen. Vanaf het moment dat ik begon met sporten en ging opletten met eten kreeg(en krijg nog  steeds)  ik deze reacties over mij heen.
Bij vele andere die gezond bezig zijn hoor en lees ik dat de omgeving vaak reageert dat het allemaal maar raar, stom en gek is. Eigenlijk zijn we dus met zijn alle maar belachelijk bezig. Ook in de media is er nu veel te doen over de fitgirl. Natuurlijk te gezond is nooit goed. Gelukkig hou ik te veel van te veel lekkers dus gaat dit bij mij denk niet te snel gebeuren want ik kijken te veel uit naar cheatday.

Maar we zijn dus belachelijk bezig? Dit snap ik vaak niet hebben deze mensen dan echt niet door dat het beter is om gezond te leven en met regelmaat te sporten?

Daarom een brief voor al deze mensen.

Beste…..

Je vind het dus raar dat ik een gezonde levensstijl wil hanteren? Of dat ik regelmatig sport om mijzelf fit te houden.

Wist je dat gezond eten en regelmatig sporten erg goed voor je lichaam is. Ik zeg niet dat ik minder snel ziek word of nooit ziek zal worden want helaas bepaald je levenstijl dit niet.

Maar ik leef zo omdat ik dit fijn vindt, ik krijg hierdoor meer energie, voel mijzelf fitter en zit beter in mijn vel.

Nee ik heb geen eetstornis!

Ik eet zelfs meer dan genoeg. Door gezonder te eten mag je namelijk vaak meer eten om een bepaald aantal calorieën te halen. Want nee ik leef niet op 500 kcal per dag!

Mijn oude kleren bewaren? Hooguit om misschien verschil te zien want het is natuurlijk niet de bedoeling dat het er allemaal weer aankomt.

Eet ik dan nooit meer iets lekkers? Wist je dat ik de afgelopen tijd zoveel nieuwe lekkere dingen heb gegeten die juist gezond waren. Natuurlijk eet ik nog wel lekker af en toe frietjes, pizza, koekjes, chocolade, chips of snoep. Hallo ik blijf natuurlijk wel ik, die al van kleins af aan een echt snoepkont is.

Sporten is niet slecht dat is juist voor mij een moment voor ontspanning. Krachttraining doe ik omdat ik dit; 1 veel leuker vind dan cardio inmiddels en 2 dit veel beter is voor het afvallen en krijgen van een strak lichaam. Nee ik zal nooit zo strak worden als dames die mee doen aan wedstrijden puur omdat ik anders eet en sport (wel respect hiervoor want hier is heel veel discipline voor nodig). En vrouwen hebben geen aanleg om zo breed als Arnold te worden.

Nee ik ben niet mega dik maar zou het leuk en fijner vinden als mijn lichaam wat strakker zou zijn en kleding net weer wat anders valt en dat doe ik puur voor mij zelf!

Laat iedereen toch eens lekker doen wat hij of zij zelf wil! Ik geef ook geen commentaar als iemand elke dag friet eet of al het zoveelste snoepje in zijn/haar mond stop of ander ongezond eten. Als we dat zouden doen of zeggen wordt het opeens raar maar commentaar geven op iemand zijn healthy lifestyle of poging tot is wel normaal ?

Liefs Fitte mama Dees

Ps. hoe reageerd jou omgeving op jou fitte/healthy lifestyle ?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s