Activiteiten voor kids

Activiteit: Bellenblaas

De ouderwetse bellenblaas wie kent deze nou niet?

wp-1473118680348.jpg

Je kindje hoeft echt nog geen bellen te kunnen blazen om hiermee aan de slag te gaan. Al vanaf kleins af aan is dit intressant en leuk.

Vanaf ongeveer 6 maanden (dit verschilt per kind) gaat je kinderen nog meer ontdekken. Pak een bellenblaas en leg je kindje in de box of op een kleed op de grond. Blaas voorzichtg wat bellen voor/boven of naast je kindje. Kijk wat je kindje doet, en laat je kind ontdekken misschien wil je kindje ze zelfs al wat pakken.

Vanaf nu kan je dit elke maand een keertje doen. Je zult zien dat je kind elke keer weer opnieuw de bellen ontdekt. Vaak na hun eerste jaar gaan ze er heen lopen en prikken ze de bellen kapot.(elk kind is anders en ontwikkeld en beleefd op zijn/haar eigen manier)

wp-1473118692874.jpg

Elke keer zul je, je kindje anders zien reageren en dat maakt het leuk. Elk kind reageerd hier anders op. Hoe ouder je kindje is hoe meer intresse hij/zij krijgt om zelf te blazen. Laat je kindje dit dan ook proberen ontdekken of hij/zij dit ook kan en zichzelf hierin ontwikkelen!

En natuurlijk is de bellenblaas ook heel leuk door het kleine spelletje wat er boven op zit. Dit rammelt en hé er zit nog een balletje in en wat moet je hiermee? Kinderen ontdekken door te zien en te doen!

Veel blaas plezier!

Liefs Fitte mama Dees

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s