Mama van Robinn, Persoonlijk

Geluksmomentje(s) op het strand 

Geluksmomentje: een klein moment dat je even gelukkig maakt en besef hoe gelukkig je kan zijn en hier van geniet.

Geluksmomentjes soms ben ik mezelf er heel bewust van en soms leef ik zo op de automatische piloot dat ik ze niet eens door heb.

Sinds Robinn ben ik wel wat bewuster van de kleine geluksmomentjes of het komt dat ik wat ouder wordt en nu besef dat je juist moet genieten van de kleine dingen.

Het zijn de kleine dingen die het doen! En soms is het echt zo! Een spontane kus van robinn. Een “i au jou” terug als je ik hou van jou tegen der zeg. Die kleine handjes omhoog en haar blije gezicht als ik der weer op kom halen na een dagje opvang. Haar zien genieten, het zijn kleine dingen die mij doen beseffen hoe gelukkig ik ben met haar.

Natuurlijk heb ik naast Robinn ook dingen die mij gelukkig maken en mij geluksmomentjes geven maar heel cliché een kind maakt je soms bewuster dat het de kleine dingen zijn en ook andere dingen die je mee maak of hoor in je omgeving.

Gisteren aan het strand was ik weer heel bewust van zo’n geluks geniet moment 

Ik (10/11 mnd) aan het genieten op het strand

Strand is voor mij al een heerlijk genietmoment. Ik kom hier tot rust en al van kleins af aan kom ik op het zelfde strand. Dit voelt als een soort tweede thuis alleen dan eentje waar je ’s nachts niet slaapt. Ik groeide hier op en zomers kwam ik hier bijna elke weekend. Kruipen, lopen, spelen met water en zand, samen met andere kinderen of alleen. Ontdekken, lachen en genieten en als kind ook heerlijk slapen. 
Ook toen ik ouder werd bleef ik hier graag komen. Het fijnste vind ik aan de vloedlijn zitten op een stoeltje met mijn voeten in de zee. Met de horizon voor je,luisterend naar de golven en de zon zien glinsteren op de zee. Dat vond en vind ik nog steeds heerlijk even niks even nadenken over alles of even tot rust komen en even niks denken. 
Vanaf het moment dat ik op de duin sta krijg ik al dat gevoel, ik kan het niet omschrijven iets met rust en heerlijk! Dan naar beneden slippers of schoenen uit en het zand tussen je tenen voelen. Ik hou er van en zeker dat eerste moment van het jaar, dan kijk ik er al naar uit om weer het zand tussen mijn tenen te voelen.

Of een koude duik in de zee en nee niet een nieuwjaarsduik wel gewoon in de zomer. Er lekker in rennen en een duik nemen het gevoel krijgen dat alles van je afspoelt. Vooral in mijn vrijgezellen staptijd werkte dat ideaal tegen de kater 😉

Gisteren gingen we heerlijk met zijn drietjes naar het strand even quality time met ons gezinnentje. Lekker over de duin lopen en spelen en schommelen in de speeltuin.

Daarna naar het strand Robinn die heerlijk speelde met het zand en ik in de zon met een boek gewoon even rust en toch wat me time, even genieten.
Eind van de middag wil Robinn zwemmen dus hup alles aan en naar de zee. Haar handje zoekt de mijne omdat op het zand lopen nog want wankel gaat. Ik voel mij gelukkig hier op het strand lopend met mijn kleine meisje aan mijn hand. Halverwege wil ze liever gedragen worden.

Uiteraard is de zee te koud merkt ze op dus bij mama op de arm samen kijken naar de zee en de bootjes. Mij valt de glinstering van de zon op de zee op en Robinn kruipt nog dichter tegen mij aan. Heerlijk kroelend staan we aan de vloedlijn. En wat voel ik mij rijk en gelukkig op dat moment dat ik hier kan staan met mijn meisje en samen kan genieten van de zee en de rust.

En als mijn vriend er dan ook nog eens bij kom staan voel ik mij nog gelukkiger.
En kan dan alleen maar denken en hopen dat Robinn net zoals mij zoveel kan gaan genieten van het strand.
Life is better at the beach!

Advertenties

Een gedachte over “Geluksmomentje(s) op het strand ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s