Fitte mama

10 Feiten en fabels over je stofwisseling

Citroen water, hot packs, gekruid eten, water, groene thee en zo zijn er nog heel veel dingen die worden gezegd die goed zouden zijn voor je stofwisseling. Ik ging op onderzoek uit en schreef 10 feiten en fabels over je stofwisseling

1)FeitWist je dat je schildklier invloed heeft op je stofwisseling. Als je schildklier dus te snel of langzaam werkt heeft dit ook grote invloed op je stofwisseling

2)Fabel: van ’s avonds eten wordt je dik: Ja als je het als extra maaltijd neemt ….of heel veel slecht eten natuurlijk wel. Maar een gezonde avond snack die past in je energie behoefte kan prima.

3) Feit: Als je niet genoeg eet vertraagt je stofwisseling. Je lichaam is een motortje en deze moet goed draaien en dus energie krijgen om te draaien dit doe je door genoeg te eten en op regelmatige tijden. Eet je niet genoeg wordt je motortje traag en dus je stofwisseling ook.

4) Fabel: Dunne mensen hebben een snelle stofwisseling. Soms wel maar een dikker iemand kan ook een snelle stofwisseling hebben maar meer (slecht) eten. (Of door andere medische redenen) 

5) Feit: Ontbijten is goed voor je! Ja na een nacht slapen en niet eten,zet je met een ontbijtje je stofwisseling aan. Daarbij zorgt het ervoor dat je in de loop van de dag minder trek krijgt dus minder kans dat je gaat snoepen.

6) Fabel: Groene thee versnelt je stofwisseling….alleen als je er heel veel van drinkt en dan nog meer een piep klein beetje.

7) Feit: Pittig eten versnelt je stofwisseling. Deze stimuleert je vetverbranding en stofwisseling ook dit is maar een klein procent.

8) Fabel:(lauw) water met citroen drinken in de ochtend stimuleert de stofwisseling en ververbranding. Onzin dit is nog nooit wetenschappelijk bewezen. De vitamine C is heel goed voor je. Ook is water drinken goed voor je en activeert je maag maar je lichaam heeft toch echt energie nodig ’s morgens om te gaan werken.

9) Feit: Hoe spiermassa hoe snellere stofwisseling…ja want hoe meer spieren hoe meer je verbrand dus ook in rust.

10) Fabel. Sporten is warme ruimtes zorgt voor vetverbranding. Onzin op dat moment verlies je vooral vocht en tja ook dat maakt je op dat moment lichter en net even strakker. Reden dat ze bij body building allerlei manieren hebben om vocht uit lichaam te halen zodat ze tijdens een show of wedstrijd strakker lijken.

Het belangrijkste is dus drink genoeg water, train en beweeg, slaap genoeg( of mama’s doe een poging 😉 ) en eet zo gezond mogelijk!

Succes Fitte mama Dees

 

 

Advertenties

Een gedachte over “10 Feiten en fabels over je stofwisseling”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s