Mama van Robinn

Robinn 20 maanden update!

Wow het blijft een cliché maar het gaat echt snel! 20 maanden alweer!

Soms lijk het nog vorige maand dat ze een baby was en nu is ze een echte dreumes en wordt ze steeds meer peuter.

Sinds 4 maanden loopt ze en nu rent ze op haar manier van mij weg. Ze vind het nu leuk om weg te lopen van ons of de andere kant op te gaan. Giegelend rent ze dan weg en de grootste lol als je er achteraan gaat (hoe blijf je fit). Ze zoekt steeds meer de vrijheid op. Zo was ik afgelopen weekend in het padje bij de poort bezig en liep ze weg. 1ste keer het hoekje om dus ik er achteraan….mama is altijd nog sneller (hopelijk nog heel lang) toen aangegeven dat ze tot het eind mocht en niet verder. Ik weet het ze is nog klein niet alles snapt, maar kleintjes snappen meer dan je denkt soms. Want ja hoor daar ging ze tot het einde van het padje/stoep en kwam daarna weer terug om vervolgens weer om te draaien en dat een paar keer heen en weer. En tja als mama ben je dan natuurlijk heel trots dat ze zo goed luiserd en snapt wat ze wel en niet mag.

Kletsen doet Robinn soms de hele dag overgrootdeels is het nog zweeds maar er komt steeds meer verstaanbare taal uit. Nu krijg je steeds meer gesprek. Zo vraagt ze of ze Heidi mag kijken? (Dol op Heidi). Weet ze de naam van opa. Herhaalt ze steeds meer wat wij zeggen. Favoriet is zes en tien of zestien. Wat wil je eten is antwoord meestal chippies. Na het eten roept ze toetie! En voor het slapen lezen mama! De losse woorden worden steeds meer 2 woord zinnetjes. Heel leuk!

Ook helpen vind ze leuk. Dingen in de wasmand of prullenbak gooien als je niet oplet verdwijnt er alles in. Maar ook tafel dekken of de tuin vegen.

Slapen gaat ook steeds beter eindelijk want na vele spook nachten, onrustig slapen en bij ons liggen slaapt ze nu steeds vaker door! (Voor mama ook heel lekker)

Natuurlijk is het niet een model kind(elke kind is anders en zichzelf)  zo is ze echt wel een dwars en probeerd ze der grenzen te verleggen of gaat flink gillen of huilen als ze der zin niet krijgt. Het blijft een kind natuurlijk. En nee, ik ga niet zeggen dat ik een super mama ben, ook ik weet het soms even niet. .

Robinn is verder een echte meid met der boze buien  en gillen maar ook het heerlijk spelen met poppen, der intresse in mijn make up (nu al) maar ook het steeds meer giegelen om van alles. Lekker kroelen en kusjes als zij dat wil. Spelen met der keukentje en torens bouwen van der houte woezel en pip blokken is ook favoriet.

Nog 4 maanden en dan is ze alweer 2! Laat de tijd maar even langzaam gaan!

Advertenties

3 gedachten over “Robinn 20 maanden update!”

  1. Goed dat ze nog toetie roept. Taro roept: ijs.

    En Roel ging zichzelf laatst opmaken met mama haar mascara. Daar kregen we een foto van. Hij wist wel dat hij het in de buurt van zijn oogjes moest doen. Haha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s