fitjourney

Back to the fitness

Bijna 3 jaar geleden melden ik mezelf weer aan bij een sportschool. Dit keer om serieus af te vallen oa door te sporten.

Hier maakte ik kennis met kracht training en langzamerhand begon ik het steeds leuker te vinden en zag ik het doel ervan ook in. Ik probeerde 6x per week te trainen dit wisselende ik af ene dag cardio andere dag kracht. Heerlijk vond ik het en viel inderdaad af.
Een jaar later heb ik mijn abonnement stop gezet. Ik was inmiddels 27 weken zwanger en ging toch niet meer. Daarnaast had ik zoiets ook na mijn zwangerschap heb ik er geen tijd voor.

Zoals de meeste wel weten ging ik thuis aan de slag met oefeningen en hardlopen en later ook met gewichten. Ik miste de fitness wel. Ik ging nog wel paar keer naar dan met pasje van mijn ma. Maar dat was te verwaarlozen die aantal keer. Daarbij zit deze sportschool aan de andere kant van de stad waardoor ik eerst pasje moest halen en dan door dus al wat reistijd kwijt was.

In december 2015 ben ik gaan kickboksen. Ook super leuk 1 of 2x in de week even 1.5 uur knallen tijdens de dames kickboksles. Hier veel geleerd en goed voor conditie en lichaam. 

Helaas zit je met lessen vast aan tijden en dit is soms moeilijk te combineren. Op maandag kom ik thuis en na 3 kwartier moet ik dan weer weg. Oftewel eten, omkleden en even een knuffel voor Robinn. Als ik thuis kwam lag ze natuurlijk al te slapen. Vooral aan Robinn merkte ik dat ze dit niet leuk vond. Was ze net blij dat mama weer thuis was ging ik weer weg. De andere dag moet ik ook weer werken en om de week ook op woensdag. Allerlei korte mama momentjes dus die ook nog wel eens in spitstijd vallen. 

De andere training is op zaterdag ochtend. Opzich heerlijk maar je bent ook een deel van je dag kwijt. Net het moment dat ze wakker is dus als we iets willen doen is het al snel ’s morgens even of een hele dag weg dan vertrek je ook optijd. Vervolg dat ik dus een hele maand al weer niet was geweest. Ook een beetje zonde van mijn geld vond ik en iets wat ik wel kan gebruiken.

Mijn werkgever biedt bedrijfsfitness aan bij Fit For Free. Ook nog eens ideaal want deze zit in de buurt dus kan op fiets en auto, als ik wil zelfs lopend. Zwemmend zou nog het kortste zijn aangezien er water tussen ligt ;). Daarbij kost het echt 3x niks nu omdat mijn werkgever ook nog eens een deel betaald. Dit merk ik dus amper aan mijn loon en kan ik langere tijd niet dan is het niet gelijk mega erg 

Toch besloot ik vorige week eens te gaan kijken. Ik was lichtelijk chagerijnig die dag. (Iedereen heeft dat wel eens toch) Maar had wel zin om te sporten. Het was voor een zaterdagmiddag lekker rustig en de sportschool heel mooi. Je zou niet zeggen dat je in een goedkope sportschool rond loopt. Daarbij is het een nieuwe locatie en voorheen een wat luxere sportschool.

Na een uurtje aanklooien voelde ik mezelf een stuk beter. Oh wat had ik dit gemist zeg. Lekker zelf trainen en wat zwaarder kunnen trainen ivm de gewichten. Maar ook de funxtion ruimte daagde mij al uit voor leuke oefeningen. Lees monkey bar 😉 

De maandag erna gelijk alles geregeld op het werk. Helaas gaan er dan nog wat dagen overheen. Het liefst wilde ik natuurlijk al gelijk beginnen.

Afgelopen vrijdag mocht ik pas ;). Inmiddels heb ik al 2 dagen heerlijk getraind. Aan komende tijd ga ik aan de slag met een upper en lower body schema. Op dit moment dus al flinke spierpijn. (Au) 

Natuurlijk kan ik niet elke dag en soms misschien wel eens hele week niet. Op die dagen zal ik thuis gewoon aan de slag gaan.

Maar ben zo blij dat ik toch weer gewoon naar de sportschool kan als dit kan en hier mijn ding kan doen. Nu nog mij  voeding 99% op orde dan komt dat strakke lichaam er van zelf wel ;;)

Ik heb gisteren ook weer wat foto’s gemaakt deze deel ik niet en durf ze niet te vergelijk met die van de zomer want dan schik ik zeker nog meer. Ik hoop over een paar weken dat ik toch trots kan zijn en weer verschil kan zien. Vrijdag wil ik weer even naar health advies breda kunnen ze mij daar ook weer even laten schikken ( schikken in negatieve zin). 

Advertenties

Een gedachte over “Back to the fitness”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s