Activiteiten voor kids, Recepten

Recept: spelt kruidnoten/ pepernoten 

Als sinterklaas in het land is eten we natuurlijk massaal pepernoten. Oh wat zijn ze toch heerlijk en als je er eentje van neem dan blijf je gaan.

Zelf gemaakte pepernoten zijn eigenlijk nog het lekkerste zo vers uit de oven. De laatste jaren maakte ik ze vooral uit zo kant en klaar uit het koopmans pak. Afgelopen zomer zelfs nog. Iets met lekkere trek en niks in huis, alleen dat nog!

Aangezien Robinn een tarwe allergie heeft krijgt ze spelt pepernoten. Lang leven de albert heijn die deze op de markt heeft gebracht. Ze vindt ze heerlijk en gaan er ook bij haar goed in. Eigenlijk ook even mooi als alternatief op koekjes die op zijn en ze zo lekker vond.

Bij sinterklaas hoort ook een keer zelf pepernoten bakken. De geur van vers gebakken pepernoten in huis en het smikkelen van de nog warme pepernoten een ultieme sinterklaas ervaring en wat mij betreft nu al een traditie!

Omdat de gewone voor Robinn haar buik dus niet zo fijn zijn hebben we lekker spelt pepernoten gemaakt en hieronder het recept voor iedereen die ze ook wil maken. Ik heb verder gekozen voor een variant met suiker want ook dat mag zeker wel eens en dat zijn die uit de winkel ook 😉

Succes bak pietjes

Benodigheden

  • 250 gr Speltmeel
  • 125 gr Donkere Basterdsuiker
  • 3 eetlepels Melk
  • 100 gram Boter (zacht)
  • 2 eetlepels Speculaas kruiden
  • Snufje Zout

Verwarm de oven op 150 graden.

Zeef de speltmeel boven een kom. Maak een kuiltje in het midden. Doe hier de andere ingrediënten in. Verkruimel dit toch een deeg bal. Ik deed eerst roeren met een lepel (leuk om kleintjes te laten doen). Kneed dit daarna tot een soepel deeg.

Maak van de deeg kleine balletjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier. Je kan er natuurlijk ook leuke koekjes mee maken.

Bak de pepernoten in 20 minuten gaar en bruin. Hou de oven goed in de gaten.

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Recept: spelt kruidnoten/ pepernoten ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s