Avonturen van Robinn

Robinn 22 maanden! Pre peuter puberteit!

Dat de tijd vliegt wisten jullie al en ik denk dat de aankomende 2 maanden helemaal snel zullen gaan tot haar 2de verjaardag. Die ik overigens al een beetje aan het plannen ben. Ik struin Pintrest al af voor de leukste ideeën. 

Afgelopen week poste ik over Robinn als prematuur baby Wereld prematuren dag! Mijn prematuur baby! Daar is dan ook echt niks meer van te merken. De laatste dagen zie ik ze steeds meer groeien en gaat ze echt richting de peuter. Op dit moment komen ook bijna alle kiezen en hoektanden door. Volgende maand mag ze dan ook voor de eerste keer mee naar de tandarts (met mij mee).

wp-image-2000396353jpg.jpg
Allemaal lekkers op tafel met aankomst van sinterklaas!

 

Klimmen en klauteren blijft ze leuk vinden. Springen op bed en de bank en dan landen op der billen. Maar ook op handen en voeten staan en dan moeten wij helpen om koppeltje te duikelen. Genoeg beweging dus! Zo mag ik der niet meer de trap opdragen dat wilt ze zelf doen. Hieronder op de foto moest en zou ze omhoog klimmen ook al was ze eigenlijk iets te klein ervoor en was het erg hoor het zou der lukken en het lukte nog aan. Alles om de glijbaan af te gaan.

img-20161025-wa0018.jpg
Klimmen ze moet en zal omhoog gaan !

 

Praten de hele dag nog steeds niet altijd verstaanbaar, maar wel steeds meer.Zo vroeg ik van de week iets en kreeg als antwoord “ja zeker!” of ze zegt “mama toch!” Vanmiddag deed ik iets en zei ze zelf al: “doe niet!” Alles pikt ze op en als het kan zegt ze het na. Ook zingen vind ze leuk. Nu met sinterklaas pikt ze wat liedjes op. Zo zingt ze zelf liedjes waarbij allerlei bekende liedjes door elkaar gemengd worden . Ook bij de gastouder zingt ze veel dus hier leert ze ook steeds meer liedjes zo leuk!.

img-20161031-wa0007.jpg
Ons spookje tijdens halloween

 

Verder blijft ze in de pre peuter puberteit zitten en hou mezelf vast voor wat komen gaat want de 2 jaar fase moet nog komen. Ze heeft een sterke eigen wil en laat deze ook duidelijk merken. Nog meer ouders die dat nu herkennen? Vooral op momenten als ik moe of even druk ben. Daarom toch wat regeltjes opgesteld nu moet ze ze nog even gaan leren en accepteren vooral ;).Zo eten we steeds vaker aan tafel iets wat je in Loedermoeder! nog lees dat ze veelal haar boterham op de bank eet.

img-20161029-wa0007.jpeg
kan hem niet draaien maar onze draak!

 

Ze roept steeds vaker als ze heeft gepoept. Maar ze kan er gerust ook mee rond blijven lopen dat verschilt per moment. Beneden staat er al langer een potje hier gaat ze wel eens op zitten met alles aan en doet ze psssttt. Boven heb ik de wc verkleiner erbij gepakt. Ze vond het heel spannend dus maak er nu een feestje van dat ze er soms op gaat zitten met veel gejuig. Ze hoeft nog lang niet zindelijk te worden alles op eigen tempo. Maar de angst voor op de wc zitten probeer ik zo minder klein te maken. Ook ben ik echt bewust dat het gerust nog 2 jaar kan duren voor ze zindelijk is.

img-20161108-wa0001.jpg
Lekker aan tafel bij de gastouder.

 

Ze is een echt nijntje fan. Zo vraagt ze ’s morgens al om Nijntje te mogen kijken op onze telefoon of op de tablet. Ze heeft nu ook Nijntje op dekens en sliep toen gelijk die nacht door (incl nieuw dekbed wat ze heerlijk vind) Alles is dus Nijntje als het aan Robinn ligt. Dus over 2 maanden weet ik al wat voor feestje er komt!

Natuurlijk vieren we hier ook sinterklaas in mijn vlog deze week zie je dan ook beelden hiervan. Ze weet inmiddels wel wie sint en piet zijn. Vooral piet en natuurlijk het paard. Van het weekend heeft ze van little people de sint set gehad dus hier speelt ze nu ook mee. Op dit moment staan ze bij de schoenen die ze heeft gezet. Schoenen inderdaad want ze zet gewoon alle schoenen die ze ziet. Toen ik vanavond vroeg of ze haar schoen wilde zetten zei ze gelijk “jaaa raam!” Want de schoentjes staan hier bij het raam. Als ik dan de volgende ochtend erover begin dan wil ze ook wel echt naar beneden en gaat ze gelijk naar haar schoen. Heel leuk om te zien dat het leeft en nog zelfs blij is met een mandarijn..

wp-image-671558833jpg.jpg
Cadeautje van Sint en Piet

Op naar de volgende maand met nog paar weken sinterklaas en natuurlijk kerst voorbereiding, eerste keer tandarts en vast nog veel meer leuke dingen.

 

wp-image-1994310350jpg.jpg
Haartjes worden steeds langer zo leuk!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s