Tips

Tips voor Parijs

Parijs de stad van de liefde en de lichtjes. Ik ben eigenlijk al gewoon fan van Frankrijk dus dat Parijs een van mijn favorieten steden is, dat is niet zo moeilijk te raden. Ik ben er nog maar 3x geweest maar vond het wel leuk om deze ervaring met jullie te delen en wat leuke tips te geven.

In Frankrijk kom ik al jaren, de liefde voor dit land heb ik vooral mee gekregen van mijn vader. Helaas spreek ik de taal niet echt zelfs na 4 jaar op de middelbare school had ik een 5 op mijn diploma voor Frans. Maar de taal vind ik mooi het heeft gewoon iets magisch. Wat ik wel kan zeggen kan ik dan ook wel redelijk vloeiend uitspreken, wat dan weer verwarring wekt bij de fransman als ik zeg dat ik geen frans spreek.

In Parijs ben ik 3x geweest 1 keer met mijn ouders (als 18 jarige) en 2x samen met mijn vriend. Rond dwalen door de straatjes en zeker de oude gebouwen met die leuke fransen balkonentjes en bloemenbakken. Ooit wilde ik als aupair gaan werken ook voor frankrijk had ik gekeken en dat kon ook in Parijs. Ik zag me al helemaal wonen in 1 van die huizen en op vrije momenten rond dwalen in Parijs. (mooier dan werkelijk waarschijnlijk)

Het enige nadeel in hoogseizoen vond ik toch wel de vele toeristen en dan vooral de rondleidingen. Deze veroorzaken heel veel drukte. Dus bij de tips staat nog een leuke tip als je even rust wil maar wel in Parijs wil blijven.

1.Wij hadden voor beide keren een hotel via vakantieveilingen. Ideaal want je betaald een klein prijsje. Wel zit je dan vaak net buiten Parijs. Dit hebben wij niet als vervelend ervaren. Met de metro/trein waren we zo in Parijs.

louvre
Louvre aan de binnenkant

 

2.Voor vertrek even bepalen of je de eifeltoren op wil of niet. Vooral in hoogseizoen heb ik ervaren dat je er op tijd bij moet zijn om te reserveren. Anders wordt het lang in de rij staan. Zonde van de kostbare tijd natuurlijk. Ook voor het Louvre kan dit, ook erg ideaal als je hier naar binnen wil.

3. Neem een openbaar vervoer kaart (Paris Visite) zodat je continu overal in en uit kan stappen. Ideaal om ergens naar toe te gaan. Metro kaart is ook wel zo handig vonden wij. Deze kan je kopen op de stations zelf.

4. Bij La Fayette (winkel centrum soort bijenkorf) kan je helemaal naar het dak. Vanuit hier kan je parijs goed bewonderen. En helemaal gratis. Sowieso is het leuk om in dit winkelcentrum even rond te lopen. Hier worden veel grote dure merken verkocht. Ik was verbaasd hoeveel aziatische toeristen hier echt van alles kopen.

l-parijs-1
Uitzicht op het dak bij La Fayette

5. In heel Parijs staan op diverse punten leenfietsen. Deze kan je huren en kan gewoon met je bankpas. Je betaald wel een borg maar deze krijg je netjes terug. Met een code kan je op elke punt een fiets pakken en op een ander punt terug zetten. Zo kan je van A naar B op de fiets. Lekker fietsen langs de Seine of fietsen door de straten. Het leuke is dat je sneller met de fiets ben dan te voet en je meer ziet door de Metro. Wij kwamen echt op allerlei plekken waar je normaal niet zo snel komt. Let wel op op sommige stukken is het erg druk in Parijs.

ik en achter me uizicht
ik (18) op la defense

 

 

6. Parijs heeft ook een vrij nieuw gedeelte  La Defense. . Dit gedeelte is ook niet zo toeristich en je kan met de trappen een stuk omhoog en kom je uit bij de Grande Arche. Je kijkt dan uit op Arc de Triomphe.  Je kan deze ook omhoog met een lift voor nog meer uitzicht.

Hier hebben wij ook heerlijk gegeten (naam van keten kwijt maar was een keten). Deze zit in het winkelcentrum die erbij zit. We werden zelfs in het frans aangesproken en de serveerster was verbaasd dat we niet frans waren.

7. Even moe en is het goed weer. Wandel naar het park bij de Eifel toren. Hier kan je heerlijk relaxen op een stoel, bankje of gewoon in het gras. Ook aan de Seine zijn diverse leuke plekken waar je even rustig kan zitten. Ben je met kinderen hier zijn ook diverse leuke speel plekken te vinden.

8. Dingen die je moet zien. Eiffeltoren, Notre dame ook erg mooi om even in te gaan(gratis)  Louvre en het gebied er om heen. Wij zijn het louvre in geweest trek hier gerust ene halve dag voor uit zeker als je alles wil zien. Mont marte, Sacre coeur. Moulin rouge (goed kijken is veel kleiner dan je verwacht). Wandelen over de Champs-Élysées, ben je auto gek hier zitten ook veel auto merken leuk om even binnen te wandelen.

l-parijs

9. Frankrijk is duur en Parijs helemaal. Voor een kop koffie op het terras betaal je gerust 6 euro zeker op de hot spot plekken. Ga gerust een zei straatje in om ene kopje koffie te drinken of een hapje te eten dit kan al een stuk goedkoper zijn. Wij haalden nog wel eens wat tussendoor bij de bekende fastfood ketens of in een supermarkt een broodje en wat drinken.

1o. Als je aan Parijs denk dan denk je aan Disney. Wist je dat Disney Village helemaal gratis is dus hier al wat Disney sfeer kan proeven en lekker kan shoppen en eten. Mocht je dus in Val d’ Europe slapen (buiten parijs en naast Dinsey) is dit ook leuk om een avondje te doen. Ook zijn er in de avond uren soms allerlei activiteiten. In drukke tijd wel handig om te reserveren als je ergens wil eten.  Bij val d’Europe kan je ook goed shoppen in het winkelcentrum of een hapje eten natuurlijk.

11. Natuurlijk ben ik niet de enige Blogger die tips heeft geschreven over Parijs. Bekijk deze Blogs eens met ook allerlei leuke tips voor Parijs. Ik krijg weer helemaal zin om te gaan want heb nog lang niet alles gezien.

Advertenties

2 gedachten over “Tips voor Parijs”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s