Activiteiten voor kids

Spetteren en plonsen met babyzwemmen!

Babyzwemmen, je ziet misschien gelijk de beelden voor je dat je je kleine baby onder water moet douwen en onder water moet door geven. Zie je dit voor je dan heb je het fout. Ik heb met Robinn een paar maanden baby zwemmen gedaan en schrijf hier mijn ervaring.
Eigenlijk wilde ik al starten met Babyzwemmen toen Robinn nog baby was. Helaas moest ik op het werk flexibel zijn en verschillende dagen werken en zag ik zelf het niet zitten om te gaan babyzwemmen op zondag ochtend.

Toen Robinn 1 jaar werd zijn we gaan babyzwemmen. Onder andere om haar minder bang van water te maken. In bad gaan prima maar douche en water ik haar gezicht werd al snel gillen. Daarbij gingen we in April (2016) een weekendje weg en vond ik het wel fijn dat ze misschien niet zo bang zo zijn voor water en zwemmen.

Dus daar gingen we. De eerste les was het heel erg mama vast houden en niks willen. Uiteindelijk zag ik Robinn elke les groeien. Vooral met de zwembandjes vond ze erg leuk. Vooral toen ze door kreeg en dat was vrij snel dat ze hiermee zelf kon drijven.

Robinn zat ik de leeftijd groep tot 2 jaar en was 1 van de jongste. Omdat je je inschrijf heb je elke week (bijna) het zelfde groepje kinderen en ouders. Dit geeft vastigheid voor het kind en herkenning. Ook begin je elke les met het zelfde liedje. Zo hadden de kinderen snel door dat de les begon. Deze duurde een half uur.

De les werd afgewisseld met liedjes en kleine opdrachtjes. Tijdens de liedjes beweeg je met je kind op en neer of spetteren. Dit vond Robinn vaak het leukste het zingen. De opdrachten waren bijvoorbeeld op de kant klimmen en weer in het water springen, op een matje drijven, en je kindje vooruit door het water trekken en nog veel meer. Elke les is weer anders en alles is vrij blijvend en mag je aanpassen aan jou kind. Zo ook onder water is je kind bang hoef je je kindje echt niet onder water te laten gaan, durf je dit zelf en je kindje wel dan mag het wel. Ook deden we een keer dat je kind jou onder water mag duwen, de grootste lol natuurlijk had Robinn en elke keer kwam mama weer terug.

Uiteindelijk vind Robinn zwemmen erg leuk. Als we gaan zwemmen geniet ze met volle teugen. Ze dobbert heerlijk rond in het water en trappelt met haar benen zodat ze vooruit kan komen.

Met de lessen ben ik inmiddels gestopt. Het zwemmen vond ze wel erg leuk maar de les zelf niet ze wilde niet meer mee doen maar wilde liever lekker zelf spelen in het water.

Wel raad ik ouders aan om of te gaan baby zwemmen (puppie zwemmen voor grotere) of regelmatig te gaan zwemmen. Geen angst voor water en wat zelfredzaamheid leren ze hier wel. Daarnaast is het ook erg leuk en het is een fijne stap voor de zwemlessen. Je kindje hoeft dan niet meer water vrij te worden en heeft dus een voorsprong.

Ik wil misschien als Robinn straks wat groter is weer kijken of ze de lessen wel leuk vind. Voor nu probeer ik gewoon met enige regelmaat te gaan vrij zwemmen.

Advertenties

Een gedachte over “Spetteren en plonsen met babyzwemmen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s