Persoonlijk

Dat lus ik niet! Ik ben een “moeilijke” eter!

Een moeilijke eter, een slechte eter, wat de boer niet kent dat eet hij niet en een zeur. Ik hoor het regelmatig want ik hoor blijkbaar onder de categorie moeilijke eter! Wat en waarom vertel ik hier.

Eerder vertelde ik al dat ik doordat ik gezonder ben gaan leven veel meer ben gaan leren eten Wat ik heb leren eten?.
Maar toch lus ik hoop nog steeds niet. Al zolang ik weet lus ik hoop dingen niet of wil ik het niet eten. Als klein kind at ik schijnbaar bijna alles maar daarna is het mis gegaan. Bij ons was het geen drama aan tafel wat je niet lus eet je maar niet of ik kreeg soms iets anders meestal was dit dan diepvries spinazie blokjes. Met 3 kinderen is er altijd wel iets wat iemand niet lus. Sommige noemen het verwend ik noem het goed. Drama maken helpt namelijk ook niet waarom verplichten je iets te laten eten, de sfeer aan tafel verpesten en eten als een dwang gaan zien. Bij het programma bizarre eters heb ik veel gezien dat het al van jongs of aan fout was gegaan.

Dus misschien ben ik wel een klein beetje verwend uiteindelijk is het hier en daar nog wel goed gekomen en lus ik toch wel wat meer dan “vroeger”.

Maar toch krijg ik nog regelmatig naar mijn hoofd dat ik een moeilijke en lastige eter ben. Vooral als ik zeg dat ik geen biefstuk lus eigenlijk gewoon helemaal geen rood vlees. Daarbij is vlees niet mijn favoriet ik zou niet helemaal vegetarier kunnen worden maar een dag geen vlees is voor mij geen ramp. Ook moet ik geen vlees met botten er nog in, geen spare-ribs, kippenkluifen of kippenvleugels dus voor mij. Ik wil gewoon niet zien wat het eerder is geweest zodra dit er nog op of aan ziet dan is mijn eetlust spontaan verdwenen. Ooit wilde ik toch spare-ribs leren eten ik heb zeker 15 min naar dat ding zitten staren maar kon er niet aan beginnen. Ik zie gewoon dat die ribben van de Koe voor me en dan kan ik het niet eten.

Champignons krijg ik ook niet weg heb ze ooit wel eens geproeft maar vond er niks aan. Serieus die dingen zien er toch ook gewoon niet lekker uit!

Vis nee dank je ja wit vis krijg ik al wel weg zolang ik maar niet te veel aan vis denk en moeit het graat vrij zijn. Ooit tijdens mijn vakantie naar Thailand lag er een grote vis op tafel. Ik zat op het hoekje aan mijn Europese maaltijd. De vis maar nog bijna helemaal intact oftwel met kop er nog aan. Ik kon mijn ogen er soms niet van af houden en zag steeds weer die vis….je snapt het wel ik at die avond niet heel veel.

Als een van de weinige vrouwen lus ik ook geen chocolade ijs, mouse of melk ideaal ergens gewone chocolade lus ik wel en graag ook maar vind aan de rest toch een bepaald smaakje zitten dat ik niet lekker vind. Zo ga ik ook liever aan een stuk chocolade dan aan gevuld chocolade!

Ik kan lang door gaan wat ik wel en niet lus. Maar kan wel zeggen dat het soms heel vervelend is dat je hoor dat je niks lus je een zeikerd ben etc. Terwijl ik voor mezelf al zoveel meer heb leren eten dan jaren geleden dus al zoveel stappen heb genomen.

Daarbij lus ik zoveel dingen weer wel waarbij sommige dat totaal weer niet lussen dus ben ik dan wel weer een lastige eter? 

Soms vind ik het zelf ook wel eens lastig want bij veel restaurants (duurdere en luxere) lus ik niks waardoor ik dus niet mee ga of kan! Voordeel is dat mijn portemonnee toch die duurdere die aan kan dus scheelt weer een hoop.

Ohja tijdens mijn zwangerschap was het wel fijn want alles wat je dan niet “mag” lus ik toch niet. Behalve de aalchol;).

Wat lus jij echt niet en behoor jij ook tussen de lastige eters? vertel hier onder jou ervaring. 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Dat lus ik niet! Ik ben een “moeilijke” eter!”

  1. Altijd op de rand van mn bord de dingen die ik niet lust uit de pasta of nasi. Liever zelf koken dan gauw Chinees halen want de helft moet er worden uitgevist. Geen wild, geen botjes, geen toetjes alleen yoghurt en zelfgeklopte pudding. Alleen zelfgemaakte jam en appelmoes. Een bepaalde weerstand tegen chemisch. Alles vers. En mijn kids? Die lusten gelukkig hetzelfde als ik 😀

    Like

    1. Herkenbaar ja…bij chinees eet ik alleen de witte rijst kipsate en mini loempia….mijn dochter is op dit moment nog erger…geen groente…haast niks willen proberen….zelfs geen cake…taart of zoete dingen die ze niet kent

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s