Mama van Robinn

10 bekentenissen van een moeder!

Mama zijn is makkelijk…nee dat hoor je mij niet zeggen! In deze blog doe ik 10 bekentenissen over het moeder zijn.

Deze tag kwam ik tegen op de site van Kelly Caresse die was getagd door love 2 be a mama

Voor ik zwanger was wist ik precies wat ik wel en niet wilde. Vooral de dingen hoe je het niet wilde. Met mijn werk in de kinderopvang zie ik natuurlijk van alles en je ziet regelmatig dingen waarvan je denkt zo zou ik het nooit doen. Maar als je mama wordt veranderd er een hoop!
Ik doe een boekje open over hoe ik erover dacht en hoe het nu gaat.

1. Robinn gaat niet op onze kamer slapen.

Een wiegje op onze kamer wilde ik niet. De slaapkamer is van ons en ze moet leren in haar eigen bed te slapen. Dat wiegje is er nooit gekomen maar de bak van de kinderwagen stond wel bij ons. En tja inmiddels heeft ze al wat nachten naast mij of tussen ons in geslapen. Dit vooral om te zorgen dat ik zelf ook aan mijn uurtjes slaap zou komen.

2. Tv gaat niet te veel aan.

Ik merk dat dit snel een middel is om haar stil te krijgen of even af te leiden of bezig te houden als ik bezig ben. Inmiddels hebben we boven een dvd speler op onze kamer met nijntje dvd erin zodat we op vrije dagen nog even rustig kunnen wakker worden om 6:00

3. Ik blijft gewoon 29 uur werken.

Ik ben inmiddels al gezakt naar de 25 uur en als het financieel  zou toelaten zou ik best graag naar de 18 uur gaan (2 dagen).


4. Ik blijf gewoon 1x per maand stappen of iets in die richting 

Stappen huh wat? Oh dat deed ik vroeger heel veel toe ik nog jong en vrijgezel was nu lig ik vaak om 22:00 al te slapen op de bank. 

5. We gaan 1x per maand a 6 weken op date samen met zijn tweeën.

Dit schiet er vaak nog wel bij in we gaan nog wel maar niet met de frequentie als ik altijd dacht. Toch kan ik enorm genieten van een date night samen.

6. Snoepen zo min mogelijk!
Robinn is al een even grote snoepkont als der moeder zegt genoeg toch! 

7. Elke dag even naar buiten

Elke dag even wandelen of even een rondje stappen buiten dat hoort erbij. Euhm vergeten dat ik ook wel eens moe ben en nog een heel huishouden en dat we in Nederland wonen dus heel vaak regen. Elke dag naar buiten  schiet er dus nog wel eens bij in. 

8. Robinn gaat altijd prima gestyld de deur uit met der haartjes helemaal leuk.

Die haren gaan soms best leuk en de styling van kleding ook maar echt niet elke dag. Soms is voor robinn en shirt en broek ook prima en een speltje in der haartjes. Of ik heb het leuk gedaan en dan heeft mevrouw een haar borstel te pakken en besluit zelf der haren even te kammen. Precies op het plek waar het al vast zat in een mooi dotje.

9. Ik ga van alles doen met mijn kind spelen knutselen uitstapjes
Tuurlijk doen we wel eens wat samen maar met baan en huishouden heb ik daar niet de gehele dag de tijd voor.

10. Ik ga vanaf 3 mnd babyzwemmen.

Dit schreef ik al eerder een blog over babyzwemmen. We zijn pas gegaan toen ze 13 mnd en inmiddels ben ik er ook al mee gestopt waarom kan je lezen in mijn blog.  

Mijn bekentenissen…..ik tag alle mama’s om hun bekentenissen ook eens te vertellen had jij je het moederschap ook anders voorgesteld? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s