Mama van Robinn

Dit weet ik niet over zwangerschapsverlof of kraamtijd! 

Ik schreef al eerder een blog over dat ik te vroeg ben bevallen.  Nu valt het met 34 weken nog mee! Althans zo bekijk ik het soms,want hoor en zie soms nog vroegere bevallingen en dat is zoveel heftiger.

Daarbij deed Robinn het gewoon super. Maar toch er zijn een aantal dingen die ik door mijn te vroege bevalling dus niet weet.

 • Ik weet niet hoe het is om met zwangerschapsverlof te gaan. Ik was nog gewoon aan het werk en wilde tot 36 weken door werken. Maar in het weekend (gelukkig in weekend en gebeurde er niks tijdens werk) belande ik in het ziekenhuis dus ging ik toen met verlof. Okay ik had 2 dagen voor de bevalling maat in het ziekenhuis wachten met wat spanning en weeën noem ik geen verlof 😉
 • Hoe het is om de eerste baby kleertjes was te draaien. Op internet zie ik vaak de foto’s van de eerste was soms zelfs roze of blauwe was. Ik had de zaterdag de was gesorteerd zodat ik die week tussen de gewone was steeds een was kon draaien.
 • Hoe het is om de baby kamer helemaal af te maken. Ja we waren misschien laat de zaterdag ervoor stopte we nog wat spullen en hingen we de planken en gordijnen op. De styling en kasten ik ruimen zou ik wel in verlof doen. De laaste 2 dagen dat Robinn in ziekenhuis lag maakte ik alles in orde maar nooit zoals ik wilde met leuke dingen op de plank. Zo had ik houtenletters in huis maar ontbrak de letter i omdat ze die toen niet hadden.  De eerste weken bleef de letter ik ontbreken.
 • Hoe het is om te wachten. De hoog zwangere hoor je vaak zeggen en nu mag het wel komen we zijn er klaar voor….klaar uhm nee dat was ik totaal nog niet.
 • Hoe je nog heerlijk van de rust kan genieten en me time kan houden. Soms lijkt me alleen dat al lekker even tijd voor jezelf, vrij zijn, die to do lijst afwerken, series kijken etc.
 • Dat je je schoenen en sokken niet aan kan doen. Dat ging nog hoor alleen de laatste dagen door de pijn niet super maar verder prima.
 • Hoe het is met kraamhulp! Ja ik heb wel kraamhulpgehad..hoe die dagen waren schrijf ik nog wel eens in een blog. Dit was wat ze noemen couveuse nazorg. We waren al 2 weken verder dus het heerlijk met je mini newborn op bed liggen terwijl de kraamhulp voor je zorgt. Zie soms de lekkerste dingen voorbij komen (natuurlijk ook geluk hebben) natuurlijk had ik mijn kraamzorg in ziekenhuis wat resulteerde als vaste tijden een karretje die voorbij kwam….okay wel 2x kroket bij.lunch 🙂 en verder hopen dat het avond eten om 5 uur (zo vroeg) een beetje lekker was! 
 • Om heel relax de eerste dagen bij te komen in bed en op de bank van de bevalling. Nadat ik in orde was gemaakt van de bevalling…klein maar fijn uitdrukking geloof ik sinds 2 jaar niet meer. Mocht ik met bed en al naar robinn. De dagen erna was op en neer van afdeling naar afdeling was ik op mijn kamer dan was het tijd om te eten…geboorte kaartjes schrijven, dingen regelen en ohja slapen moest ook nog! 

  Tuurlijk had het ook een voordeel na 2 drukke weken ziekenhuis kwam Robinn thuis en hoefde ik pas 14 weken later te gaan werken Robinn was dus 16 weken toen ik pas hoefde te gaan werken. 

  Wat heb jij gemist van je zwangerschapsverlof of kraamtijd?

  Liefs Dees 

  Dit is hoe ik het beleef, ervaar en heb gehoord en gezien in mijn omgeving natuurlijk is het voor iedereen weer anders 

  Advertenties

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s