Mama van Robinn

Je kind huilend achter laten bij opvang!

Huilend, gillend en 2 armpjes die duidelijk maken dat ze naar mij willen. Maar ik moet echt weg….ik vertrek…maar fijn is het niet …het liefst stop ik dan even met werken!

Sorry mama ik weet het ik was ook zo’n kleuter die de boel op zijn kop zetten en heel hard deed huilen als je mij naar school bracht. En als je om de hoek was dan was ik stil.

Inmiddels ben ik al bijna 2 jaar aan het werken. Robinn gaat al die tijd al naar de oma’s en gastouder vanaf 4 maanden oud.

Afscheid nemen ging wisselend het eerste jaar ging eigenlijk altijd wel goed ze was nog zo klein en zo klein hebben ze het nog niet helemaal door als je weg gaat . Tuurlijk vond ik de aller eerste keer toch even moeilijk.

Na het jaar kwam steeds meer het besef. Vooral rond de 15 maanden ging ze het door hebben tot voorkort nog wel eens zelfs dat ze thuis al roept dat ze niet wil.

Inmiddels gaat Robinn ook naar de peuterspeelzaal dit was even wennen ook al had ze heel veel zin in schooltje de eerste 2 weken moest ze even wennen met afscheid nemen of had ze kort erna door maar ze was ons snel “vergeten”

En meestal is dat ook zo je bent de hoek om en ze zijn weer afgeleid en ze vermaken zich de hele dag prima.

Ik werk zelf al zo’n 10 jaar in de kinderopvang en heb aardig wat kinderen gehad van allerlei leeftijden die het afscheid nemen heel moeilijk vonden. Tegen de ouders zei ik dan vaak ook bel zometeen gerust hoor maar waarschijnlijk is het zo over en ja hoor papa of mama was uit beeld en het kind ging spelen of na wat kroelen ging het kindje spelen. 

Nu ik zelf moeder ben weet hoe het is om afscheid te nemen snap ik opeens dat het zo moeilijk is als je je kleine eigendom moet weg brengen en huilend moet achter laten.

Gelukkig ken ik ook de andere kant van Robinn zo heeft ze het bij onze gastouder (die ook top is) het enorm naar haar zin hier komt ze graag en vind ze het altijd goed ook al gaat ze maar 1 dag in de week (soms een dag meer) ze is er enorm gewend hier gaat ze gelijk spelen en krijg ik nog net een kus en is het doei mama. Dit is natuurlijk een heerlijk gevoel en ga je met een enorm gerust gevoel naar je werk.

Bijna elk kind heeft deze fase. Afscheid nemen…het niet snappen dat mama weg gaat en wanneer ze terug komt. Maar ook de uitprobeer fase als ze wat ouder zijn en ze zich altijd super vermaken op de opvang maar opeens huilen soms is dit puur uitproberen van wat als ik huil mag ik dan weer mee met mama!

Mijn tip is vooral vertel je kindje wat er staat te gebeuren, neem tijd voor het wegbrengen maar niet te veel want als je te lang blijf hangen stel je het moeilijke moment voor je kind alleen maar uit wat soms lastig is want je kindje is vaak snel afgeleid door de omgeving. Wil je weten hoe het gaat bel de opvang, gastouder of familie lid. Vaak hoor je dan dat het alweer prima gaat. En als je je kind komt halen 3x raden wie er dan niet mee naar huis wil!

Wat is jou ervaring met afscheid nemen ?

Liefs Dees 

Advertenties

Een gedachte over “Je kind huilend achter laten bij opvang!”

  1. Och herkenbaar, maar ze zijn het inderdaad al vergeten op het moment dat mama de deur uitloopt. En die van mij willen ook nooit mee terug 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s