fitjourney

Fitjourney update Maart en April

Eigenlijk zou ik 1x per maand een fitjourney gaan schrijven maar omdat ik begin April er even geen zin in had besloot ik dit maar even een maand uit te stellen want het ging alles dan goed! Ik voelde mezelf totaal geen fitte mama! 

In Fitjourney update febrauri schreef ik al dat het niet goed ging. Ik had onder andere veel last van opgezette buik en eetbuien. Eind van die blog vertelde ik dan ook dat ik hiervoor naar de huisarts moest. Ik had namelijk om de haverklap last van een opgezette buik, ik leek soms echt 5 maanden zwanger. Buiten dat deze was opgezet was deed het ook veel pijn en liep ik soms zelfs te waggelen. Diverse zwangerschapstesten zijn gedaan, alles om het uit te sluiten voor mezelf, ook al had ik gewone menstruaties en slik ik gewoon elke dag de pil.

Begin maart kon ik dus terecht bij de huisarts. Helaas had ik op dat moment natuurlijk nergens last van. De huisarts heeft wat gevoelden stelde wat vragen, conclusie Prikkelbaar Darm Syndroom. Ik zelf had nog een twijfel omdat naar de wc gaan op dat moment geen enkel probleem was. Ik kreeg de tip om vezels te gaan halen en deze elke dag te nemen. Zo gezegd zo gedaan ik naar de Tuinen en de andere dag hier meteen mee gestart. Ook merkte ik dat mijn buik reageerde op vele slechte suikers dus mooie motivatie. Dit lukte de eerste dagen goed tot ik door vermoeidheid mezelf weer wat liet verleiden en ja hoor daar was mijn buik weer. 

Na een week minder suikers en elke dag de dag starten met een glas water met vezels waren de opgezette buiken verdwenen. “Helaas” reageert mijn buik inmiddels ook niet meer op vele slechte suikers want dit was wel een mega motivatie om er af te blijven ;).

Inmiddels was het dus alweer eind maart natuurlijk was de buikpijn nog niet altijd 100 % weg maar stukken beter en de mega opgezette buiken blijven wel uit. Ik at dan ook een stuk beter wat natuurlijk ook mee hielp.

Ik deed elke dag of week wel weer een poging en zag mijn gewicht als een jojo op en neer gaan. Vooral na een cheat of 2 leek het wel of dit gelijk op mijn heupen werd geplakt en de weegschaal gelijk +1 aan gaf. Lekker motiverend dus.

Uiteindelijk had ik er soms even geen zin in, zo was het ook stil op mijn blog/ social media want ook daar had ik geen zin in. Geen zin om te werken, te poetsen, te schrijven, te sporten of wat dan ook. Ik ging natuurlijk wel werken en thuis deed ik waar ik wel zin in had of zette mezelf er aan toe. Daar naast was ik ook gewoon snel moe dus dook ik vroeg in bed.

Met paasweekend kwam er ook nog eens veel hoofdpijn bij en misselijk zomaar midden op de dag of de avond. Wat hielp was rust ach misschien een griepje, dus wat middag slaapjes. Helaas werkte een rustig weekend niet echt. Die week zou ik de B12 spuit weer krijgen ( Week…..ik stop er even mee! ) ik dacht dat deze misschien weer laag zou zijn in februari had ik hier ook last van (red. ik krijg elke 2 maanden een vitamine b12 spuit ivm te korten). Ik besloot de huisarts te bellen ohja na een zwangerschapstest om dat maar eerst uit te sluiten….de zwangerschapstesten industrie zijn blij met mij denk (nog steeds aan de pil ). Niet zwanger dus dan maar bellen. Besloten dat ik voor mijn b12 spuit een bloedonderzoek zou krijgen om te kijken of het hieraan lag en dan eventueel de injecties voortaan eerder zou kunnen krijgen.

Die woensdag bleef ik ziek thuis en uiteindelijk werd ik alleen maar zieker en gaf heel mijn lichaam zich er aan over. Ik sliep bijna de hele dag en zelfs ’s nachts kwam ik nog in slaap. De andere dag kreeg ik de uitslag Foliumzuur te kort. Na een kort rondje google legde ik de klachten puzzelstukjes op de juiste plaats. Ik kon gaan starten met foliumzuur op vrijdag. Ook op donderdag bleef ik de hele dag in bed, niet geslapen maar wel hele dag rust ik had het zo nodig. Vrijdag dacht ik al wel wat te kunnen in huis , eigenwijs als ik ben dat eindigde in trillende handen, dizzy en hijgend op bed en dat van wat schoonmaken op de kamer van Robinn en ohja de was opvouwen, had zelfs tussendoor nog wat gerust.

Inmiddels zijn we een ruime week verder. Tot en met afgelopen maandag heb ik rustig aan gedaan lekker een middag dutje en op de bank serie kijken lang leven Netflix.  Dinsdag en Woensdag zijn we lekker 2 dagen naar Keulen geweest de reis heen en terug boden wel wat rust maar de Dom beklimmen was nu wel 3x zo zwaar ik merkte echt dat mijn lichaam een klap heeft gehad omdat ik zowat de hele week op bed had gelegen.

Donderdag nog een dag Efteling er achter aan. Ik voelde mezelf goed en alles ging goed. Ohja eten en gezond eten lag ergens ver weg gestopt.

Inmiddels ben ik gisteren (28 april) weer begonnen met mijn eetschema. Nu gaan we echt voor poging 3844. In Keulen hebben we namelijk ook geshopt en tja de spiegels in de paskamer maakte mij echt niet gelukkig( ook de spiegel thuis niet) en merk het weer aan mijn kleding. Door alle niet fit momenten kroop het slechte makkelijke voedsel ook weer rond. Ik ga er dus weer keihard mee aan de slag 7,7 kg moet eraf!

Ook leek het mij leuk om dit weer wekelijks vast te leggen hoe dit gaat in een blog, want ohja de laptop is weer gemaakt dus hoef ik mijn blog niet meer op mijn telefoon te doen 🙂 dus wil ik mijn blog weer gaan oppakken 🙂

Allemaal weer goede voornemens dus

Tot volgende week

xx Dees

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s