Fitte mama

Sportbucketlist 2017

Vorige jaar ….Wat klinkt dat alweer ver weg zeg haha. Dan maar zo even half jaar geleden maakte ik voor mezelf een sport bucketlist met dingen die ik wilde behalen in 2016. 

Een aantal dingen behaalde ik, zo liep ik de colorrun uit en deed ik mee aan de muscle run. Klik Hier voor mijn lijst van 2016.

Ook een aantal punten behaalde ik niet simpelweg door dat het niet lukte of ik mijn best er niet meer voor heb gedaan.

Dit jaar heb ik een heel jaar en daarom bedacht ik dat ik er dit jaar ook weer 10 wilde bedenken voor dit jaar.

de volgende 10 dingen heb ik gekozen

1.Een 5 km run meelopen.

Ik heb al wel 2x mee gedaan met de colorrun en sloot dit jaar of met de night run die ik zelfs best wel ongetraind uit liep. Vorige jaar wilde ik dit al dit jaar ga ik er echt voor. Nu nog een leuke vinden!

17 april zal ik mee doen met de bergse monumenten loop! 

En toen was het 17 april en zou ik samen met 2 vriendinnen meelopen maar helaas waren hun niet fit genoeg om de 5 km te lopen. Dus daar moest ik alleen. Ohjhee dit zou echt een strijd worden met mezelf. Ik was wel in training maar liep nog lang geen 5 km deels wandelde ik namelijk nog. Maar ik besloot wel gewoon mee te doen en te zien hoe het ging. Oortjes in muziek aan en runkeeper op …lichtelijk zenuwachtig aan de start iets te ver vooraan werd het startsein gegeven en daar ging ik. Ik begon lekker onderweg support van vriendinnen, vriend en natuurlijk Robinn. De eerste 5 minuten zaten erop en gaf Runkeeper alles door wow 900 m en gemiddelde van 5:12. De laatste snelste training liep ik gemiddeld 6:12 dus dit was wel veel sneller. Een stuk verder in de run merkte ik dan ook dat ik veelste snel was gegaan de eerste kilometer en werd het zwaar heel zwaar. Op 15 min zat ik op 2,5 km maar moest echt wat op adem komen en heb wat kleine stukjes gelopen. Ik blijf het lastig vinden om mezelf te motiveren door te gaan. Wel wandelde ik snel door en echt maar 80/100 meter.  Langzaam aan kwam de finish in zicht onder de 30 minuten verwachten ik het niet meer te halen (scrol naar punt 3 om mijn eindtijd te lezen)

2. Rondje rond het water lopen.

Inmiddels weet ik dat dit rondje 8 km is vorige jaar kwam het er niet van iets met goed weer loper ;). Nu ben ik optijd met mijn doel dus gaan we er weer voor!

3. 5 km in 30 min.

Ik twijfelde of ik er weer voor wilde gaan maar ga er toch voor. Mijn record staat nu  al even op 32:30.

Op 9 april tijd om weer even te gaan hardlopen en loop dan altijd 5km nog wel met schema want dit werkt voor mij het beste. Ik liep lekker vooral aan begin ik had door moeten gaan maar luisterde naar de tijd en niet naar mezelf. Toch liep ik een nieuw record en verbeterde deze met 40 sec 31:50

17 april deed ik mee aan de monumenten loop mijn eerste echte 5 km run met tijdsmeting.  Ik had het zwaar heel zwaar en wenste de finish dichterbij. Daar was hij in zicht althans hij was om de hoek. Runkeeper had de 30 minuten nog niet benoemd dus begon ik wat sneller te lopen zo kon ik misschien mijn record van een week eerder nog wel verbreken. Toen ik de hoek om kwam en de pas er al aardig in had zag ik de klok op 29 staan en besloot alles te geven en de eindsprint in te zetten zo kon ik nog onder de 30 minuten komen en ja hoor dit lukte….juichend ging ik over de finish ik had 2 doelen behaald. Een 5 km run lopen helemaal zelf en alleen en onder de 30 minuten lopen ook dat lukte.  Ik liep uiteindelijk 29:44 een mooie tijd waar ik dik tevreden mee ben.

 

4. Monkey bar

Bij de sportschool is een monkey bar. Ik wil deze van begin tot einde gaan kunnen! Kwestie van oefenen en trainen. Ik kom inmiddels tot de derde buis wat ik al een hele prestatie vind van mezelf.

5. 1 min planken op de TRX

In mijn nieuwe schema staan oefeningen met de TRX.  Waaronder een plank oefening deze vind ik wel lastig omdat je benen niet stil hangen erg goed voor je code dus. Dus mijn doel dat dit wel gaat lukken!

6. 10 min hoelahoepen.

Op het werk hebben we allemaal een sport hoepel gekregen. Op de doos staat dat elke dag 10 min voldoende is mooi doel om dit dus ook 10 min te gaan kunnen!

40 sec lukt al prima (langer nog niet gedaan ivm schema ) 

7. Squat met 55 kg.

Vorige jaar behaalde ik de 50 kg squat dit jaar maar is verhogen met 5kg.

8. 10 goede push ups

Ook van vorige jaar maar niet echt ongetraind maar we gaan er weer voor. Ook al lang niet meer gedaan!

9. Chin up /pull up

Op dit moment in mijn schema en iets wat ik gewoon graag wil kunnen al is het maar 1x

10. 2 min springtouwen.

Springtouwen zelf is niet zo moeilijk maar dit ook nog eens 2 min aan 1 stuk wil ik gewoon makkelijk kunnen doen
Nou op naar een sportief jaar.  Wat wil jij op sportgebied nog graag behalen ? Laat je reactie hieronder achter
Liefs Fitte mama Dees

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s