Mama van Robinn

Traktaties tips! 

Als je kindje jarig is wordt er ook iets van jou als mama(of papa) gevraagd! Tijd om weer een traktatie te maken. Je kind wil natuurlijk iets leuks en de opvang of school iets gezondste.  Succes mama(of papa)! Bij deze enkele tips voor leuke traktaties

1. Rupsje nooit genoeg

Eigenlijk heel simpel rijg de druiven aan een satéstokjes en eindig met een tomaat. Maak met de pen/stift(eetbare) 2 oogjes en een mond op de tomaat en klaar! Je hebt ook eetbare oogjes deze kun je er ook op doen.

2. Mandarijnen

Met Mandarijnen kan je eigenlijk eindeloos variëren en maak je de leukste poppetjes.  Teken met een watervaste stift ogen, mond en eventueel neus op de mandrijn. Geef de mandarijn een leuk hoedje van een tumtum, drop jojo, spekje, parasolletje, bandje met veer (indiaan), pieten muts er is genoeg te verzinnen.

3. Rijstwafel

P1000839

Verpak de Rijstwafels met keukenfolie en maak er leuke dieren van. Deze versies van Nijntje en varkentje zijn echt heel simpel. Ook lekker zijn de chocolade of yoghurt rijstwafels voor als je net wat extra’s wil.

4. Groente reepjes.

Snij wat wortel, komkommer en paprika in repen en doe deze in een plastic beker. Je kan kiezen voor de standaard witte plastic beker. Maar er zijn hiervan ook doorzichtige exemplaren beschikbaar of natuurlijk de feest bekers. Je kan ook kiezen van geen weggooi bekers maar bijvoorbeeld bij Action of Ikea gekleurde plastic bekers te kopen.

Ook leuk is kleine dipsausjes erbij te doen van humus of yoghurt dip. Ook leuk om frietbakjes te halen met aparte saus bakje zo trakteren ze gezonde frietjes.

5. Knijpfruit.

P1000841

Een simpele traktatie is knijpfruit. Ik heb deze ingepakt met een servet en daarop kan je eventueel een Nijntje plakken of plaatje naar keuze je kan deze natuurlijk heel makkelijk uitprinten van Olaf tot Elsa van Mickey tot spiderman alles is mogelijk. Mocht je er meer bij willen doen is dat natuurlijk mogelijk. Er zijn bij o.a.. Hema, Zeeman en Action leuke kleine uitdeel cadeautjes verkrijgbaar leuk als je wat extra wil.

6.  Gezellig doosje .

P1000843

Doosje rozijntje, yoghurt rozijntje, aardbei stukjes en nog veel meer van gezond tot lekker om te snoepen. Je hebt bij Hema van Jip en Janneke diverse soorten kleine doosjes met allerlei lekkers erin ideaal om te trakteren. Print het favoriete figuurtje uit van jouw kind plak deze erop en klaar. Voor de sier heb ik nog een ballon klein opgeblazen en deze erbij gedaan. Extra leuk is om hierop de leeftijd van het kind te schrijven.

Zo zie je maar een traktatie hoeft niet duur en ongezond te zijn. Met iets kleins en simpels heb je een “gezonde” traktatie die op de opvang of school wordt goed gekeurd.

Wat is jouw favoriete traktatie?

Liefs Dees

Advertenties

2 gedachten over “Traktaties tips! ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s